Warzywa
Jeśli istnieje niedrogie „super jedzenie”, które możemy spożywać codziennie, to niewątpliwie są to rośliny strączkowe. Produkty te są pełne witamin, minerałów, błonnika i innych korzystnych składników odżywczych dla organizmu.
Jeśli istnieje niedrogie „super jedzenie”, które możemy spożywać codziennie, to niewątpliwie są to rośliny strączkowe. Produkty te są pełne witamin, minerałów, błonnika i innych korzystnych składników odżywczych dla organizmu.
Filtruj według
Sortuj wg
Jeśli istnieje niedrogie „super jedzenie”, które możemy spożywać codziennie, to niewątpliwie są to rośliny strączkowe. Produkty te są pełne witamin, minerałów, błonnika i innych korzystnych składników odżywczych dla organizmu.
Ponadto istnieje wiele różnych rodzajów roślin strączkowych: od klasycznej soczewicy, fasoli i ciecierzycy, po rośliny strączkowe z innych kuchni o zaskakujących właściwościach i smakach, takich jak soja lub azuki. Znajdź wszystko, czego potrzebujesz, aby przygotować swoje przepisy z ulubionymi roślinami strączkowymi!
Właściwości roślin strączkowych
Czy to jako danie główne, czy jako dodatek, eksperci zalecają spożywanie roślin strączkowych co najmniej trzy razy w tygodniu. Jest to bardzo zdrowe i trawienne jedzenie, które ma miejsce w każdej diecie i wieku. Właściwości roślin strączkowych obejmują praktycznie wszystkie składniki odżywcze niezbędne do prawidłowej diety: węglowodany, białka roślinne, zdrowe tłuszcze, witaminy i minerały.
Ponadto mają wysoką zawartość błonnika, który pomaga regulować transport z przewodu pokarmowego, a niektóre rodzaje roślin strączkowych mają również interesujące właściwości przeciwutleniające.
Rodzaje impulsów
Najpopularniejsze rodzaje roślin strączkowych w naszej kuchni to te pochodzenia śródziemnomorskiego, takie jak soczewica, fasola, ciecierzyca lub fasola. Są podstawą wielu przepisów na rośliny strączkowe, takie jak gotowane, sałatki, frytki, hummus, kremy ... Są to również rośliny strączkowe, chociaż nie zawsze identyfikujemy je jako takie, groszek, łubin i orzeszki ziemne, które błędnie uważamy za suszone owoce.
Ponadto obecnie mamy łatwiejszy dostęp do innych rodzajów egzotycznych warzyw o bardzo zdrowych właściwościach. Na przykład soja , bogata w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe; azuki , który kontroluje cholesterol; Chia , korzystne, aby schudnąć i zapobiec starzeniu się; lub komosa ryżowa , która pomimo tego, że nie jest rośliną strączkową, może być stosowana w ten sam sposób do wielu zdrowych potraw.
Satisfied customers
W oparciu o 136.627 recenzji
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.