Cukier
Kto powiedział, że spożywanie cukru jest złe? W przypadku umiarkowanego spożycia cukier jest naturalnym produktem, który oprócz witamin i minerałów dostarcza energii. Dowiedz się więcej!
Kto powiedział, że spożywanie cukru jest złe? W przypadku umiarkowanego spożycia cukier jest naturalnym produktem, który oprócz witamin i minerałów dostarcza energii. Dowiedz się więcej!
Filtruj według
Sortuj wg
Kto powiedział, że spożywanie cukru jest złe? W przypadku umiarkowanego spożycia cukier jest naturalnym produktem, który oprócz witamin i minerałów dostarcza energii. Dowiedz się więcej!
Oprócz cukru białego istnieje dziś wiele rodzajów cukru organicznego odpowiedniego do wszystkich potrzeb. Na przykład cukier brązowy, brązowy cukier pełny, cukier trzcinowy, cukier brzozowy, cukier kokosowy itp. Coraz popularniejsze stają się również inne odmiany, takie jak panela, która jest wytwarzana z nierafinowanego cukru.
Różnica między cukrem białym, brązowym i cukrem pełnym
Najbardziej znany biały lub biały cukier jest uzyskiwany z buraków lub trzciny cukrowej i poddawany procesowi rafinacji, który nadaje mu charakterystyczny kolor. Ze swojej strony brązowy cukier jest przygotowywany w podobny sposób jak biały, ale dodaje się melasę (sok z trzciny cukrowej), co nadaje mu charakterystyczny kolor i smak. Wreszcie, brązowy cały cukier jest nierafinowanym, bardziej sztywnym i słodszym cukrem.
Jaki rodzaj cukru jest zdrowszy? Proces opracowywania jest podobny w trzech przypadkach, więc właściwości cukru różnią się nieznacznie; chociaż cały brązowy cukier jest najmniej przetworzony i dlatego zachowuje więcej składników odżywczych.
Panela i inne rodzaje cukrów
Chociaż w Europie bierzemy głównie cukier z buraków, cukier trzcinowy, baza produktów takich jak panela, jest coraz bardziej obecna. Panela to pasta otrzymywana z nierafinowanego syropu z cukru trzcinowego, który ma wszystkie zalety pełnego brązowego cukru i jest prezentowana jako blok lub mielona.
Oprócz cukru trzcinowego i buraczanego istnieją inne rodzaje cukru, takie jak cukier brzozowy lub cukier kokosowy. Są substytutami cukru z dodatkowymi korzyściami.
Satisfied customers
W oparciu o 136.627 recenzji
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.