- Kategorie
527 produkty
Pobierz naszą aplikację!
Dostępne w App Store
Zdrowsze alternatywy dla białego cukru, takie jak cukier brązowy lub panela. Dobrym rozwiązaniem są również słodziki i miody. Odkryj najlepsze słodziki!
Zdrowsze alternatywy dla białego cukru, takie jak cukier brązowy lub panela. Dobrym rozwiązaniem są również słodziki i miody. Odkryj najlepsze słodziki!
Wykonane z ekstraktów roślinnych, takich jak stewia, syrop itp. naturalne słodziki zapewniają słodki akcent, którego potrzebują Twoje przepisy w zdrowy sposób. Ze swojej strony miód organiczny jest kolejnym zdrowym słodzikiem, który ma również inne zalety odżywcze.
Środki słodzące lub słodzące to substancje, które zapewniają słodki smak potrawom i napojom. Najbardziej znanym jest cukier, chociaż obecnie istnieje wiele substytutów cukru, które mogą być sztuczne lub naturalne. Najlepsze naturalne słodziki, takie jak te w Naturitas, są wytwarzane z roślin i ekstraktów roślinnych.
Wiele zdrowszych słodzików jest wytwarzanych z roślin takich jak naturalna stewia lub fruktoza, cukier w owocach. Innym naturalnym słodzikiem jest organiczny miód , który zapewnia również witaminy, enzymy i przeciwutleniacze. To samo dotyczy syropu , substytutu cukru wykonanego z soku roślinnego, takiego jak klon lub agawa, który zapewnia również interesujące korzyści odżywcze. Oczywiście zawsze mierzone.
Z drugiej strony, jeśli nie pijemy za dużo, cukier biały (cukier trzcinowy lub buraczany) jest również zdrowy, zwłaszcza pochodzący z upraw ekologicznych. Coraz popularniejszą alternatywą jest brązowy cukier , który jest mniej przetworzony, chociaż nie można go uważać za cały cukier i ma takie same kalorie jak biały. Panela , pasta otrzymywana przez tłoczenie trzciny cukrowej i umożliwiająca zestalenie się soku bez oddzielania białego cukru od melasy, zyskuje również zwolenników.
Kliknij na link, który wysłaliśmy do Ciebie, aby zresetować Twoje hasło
Jeśli go nie widzisz, sprawdź spam, mógł zostać oznaczony jako spam.