Reishi
Wśród grzybów leczniczych i grzybów reishi jest jednym z najbardziej znanych ze względu na swoje niezwykłe właściwości. Grzyb ten, który rośnie w klimacie umiarkowanym, jest znany jako „grzyb sprzed 10 000 lat” ze względu na swoje silne działanie przeciwutleniające, które zapobiega starzeniu się i wzmacnia układ odpornościowy. Niewątpliwie niewiele jest grzybów leczniczych o tak wielu zaletach!
Wśród grzybów leczniczych i grzybów reishi jest jednym z najbardziej znanych ze względu na swoje niezwykłe właściwości. Grzyb ten, który rośnie w klimacie umiarkowanym, jest znany jako „grzyb sprzed 10 000 lat” ze względu na swoje silne działanie przeciwutleniające, które zapobiega starzeniu się i wzmacnia układ odpornościowy. Niewątpliwie niewiele jest grzybów leczniczych o tak wielu zaletach!
Filtruj według
Sortuj wg
Wśród grzybów leczniczych i grzybów reishi jest jednym z najbardziej znanych ze względu na swoje niezwykłe właściwości. Grzyb ten, który rośnie w klimacie umiarkowanym, jest znany jako „grzyb sprzed 10 000 lat” ze względu na swoje silne działanie przeciwutleniające, które zapobiega starzeniu się i wzmacnia układ odpornościowy. Niewątpliwie niewiele jest grzybów leczniczych o tak wielu zaletach!
Właściwości Reishi
Grzyb Reishi (ganoderma lucidum) wyróżnia się zdolnościami adaptogennymi, czyli pomagają naszemu ciału osiągnąć optymalny stan zdrowia i dobrego samopoczucia. Dlatego wiele osób wybiera reishi na stres, na bezsenność lub w przypadku zmęczenia.
Podobnie, wśród innych najbardziej wyjątkowych właściwości reishi jest jego silny efekt przeciwutleniający, który zwalcza starzenie się komórek, a nawet może zapobiegać niektórym rodzajom raka i chorobom, takim jak choroba Alzheimera. Korzyści Reishi obejmują również układ odpornościowy, ponieważ jest silnym środkiem przeciwzapalnym i wzmacniającym obronę. Ponadto przyjmowanie reishi może pomóc obniżyć poziom cholesterolu i chronić wątrobę.
Jak wziąć Reishi
Reishi to twardy, drzewny grzyb, który rośnie w klimacie umiarkowanym na całym świecie, chociaż najbardziej cenioną odmianą jest czerwony Reishi pochodzący z Japonii. Ze względu na włóknistą teksturę i mocny smak zwykle nie jest spożywany na surowo, chociaż do sałatek i frytek możemy dodawać małe porcje.
W każdym razie najlepszym sposobem na przyjęcie czystego reishi jest skorzystanie z wielu suplementów diety dostępnych w proszku, kapsułkach lub fiolkach takich marek jak Hifas da Terra lub Equisalud . Wskazane jest przyjmowanie go na pusty żołądek, aby zwiększyć korzyści płynące z reishi, bez przekraczania zalecanej dawki.
Satisfied customers
W oparciu o 136.627 recenzji
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.