Potrzebuejsz pomocy?

Pszenica

Czytaj więcej
Czytaj więcej
Filtruj według
Sortuj wg
67 produkty
67 produkty
67 produkty
  1. Kiełki Pszenicy
    Santiveri

    Kiełki Pszenicy

    400 g
    Ocena:
    100%
    (2)
  2. Płatki Gryczane
    El Granero Integral

    Płatki Gryczane

    500 g
    Ocena:
    95%
  3. Gluten
    El Granero Integral

    Gluten

    500 g
    Ocena:
    99%
  4. Orkisz w ziarnie organicznym
    El Granero Integral

    Orkisz w ziarnie organicznym

    500 g
    Ocena:
    100%
  5. Gruby bulgur
    Biográ

    Gruby bulgur

    500 g
    Ocena:
    100%
    (1)
  6. Gryka
    Int-Salim

    Gryka

    500 g
    Ocena:
    98%
    13,80 zł
  7. Kiełki Pszenicy
    Int-Salim

    Kiełki Pszenicy

    400 g
    Ocena:
    90%
    (4)
  8. Organiczny zielony proszek pszeniczny
    -33%
    Green Origins

    Organiczny zielony proszek pszeniczny

    90 g
    Ocena:
    100%
    (1)
    25,92 zł Msrp Price 38,52 zł Już od 24,88 zł
  9. Drobne Otręby Pszeniczne
    Soria Natural

    Drobne Otręby Pszeniczne

    800 g
    Ocena:
    100%
    (6)
  10. Kiełki Pszenicy
    Marma

    Kiełki Pszenicy

    400 g
    Ocena:
    100%
    (4)
  11. Zarodki Pszenicy
    -19%
    El Granero Integral

    Zarodki Pszenicy

    300 g
    Ocena:
    96%
    6,43 zł Msrp Price 7,97 zł Już od 5,98 zł
  12. Kiełki Pszenicy
    Intracma

    Kiełki Pszenicy

    400 g
    Ocena:
    98%
24 z 67 produktów
Strona

Ponadto dla osób z celiakią istnieją również niektóre rodzaje bezglutenowej pszenicy, takie jak gryka. Masz je wszystkie w Naturitas!

Główne rodzaje pszenicy

Najbardziej znanym rodzajem pszenicy jest tak zwana pszenica zwyczajna lub biała, używana do wyrobu większości produktów piekarniczych i cukierniczych. Z tego powodu jest również znany jako pszenica chlebowa. Z drugiej strony do produkcji makaronu wykorzystywana jest pszenica durum , której wyższa zawartość glutenu czyni ją bardziej odporną.

Stopniowo opcje takie jak orkisz , odmiana znacznie starsza niż pszenica zwyczajna, są bardziej trawienne i mają większą wartość odżywczą. Kiełki pszenicy są również coraz częściej spożywane, które są ekstrahowane z części jądra pszenicy, zwykle w postaci oleju.

Inną pochodną pszenicy jest bulgur , który jest wytwarzany przez gotowanie ziaren pszenicy i jest bardzo energiczny. Kiedy mielimy, jest to zewnętrzna łuska ziarna pszenicy, otrzymujemy otręby , które są bardzo bogate w błonnik i pomagają zwalczyć zaparcia.

Bezglutenowa pszenica na celiakię

W przypadku celiakii lub osób z nietolerancją glutenu istnieje kilka alternatyw, takich jak gryka . W rzeczywistości nie jest to zboże, ale ziarno rośliny innej niż pszenica, która oprócz braku glutenu jest bogata w witaminy i minerały. Mąka gryczana umożliwia zrobienie chleba oraz innych ciast i ciastek.

Satisfied customers

4,70/5 - Doskonały

W oparciu o 68.370 recenzji

"Bardzo się cieszę, że znalazłem stronę Naturitas. Jak na razie wszystko jest doskonałe." 28-04-2020
"Zamówienie otrzymałem bardzo szybko i wszystko dotarło w idealnym stanie. Tutaj znalazłem najlepsze ceny. Bardzo polecam." 24-04-2020
"Szybka dostawa i staranne. Optymalne opakowanie produktu." 05-02-2020
"Szeroki wybór produktów - szybka dostawa - to skuteczne DZIĘKUJĘ." 02-02-2020
"Bardzo dobre produkty, starannie zapakowane. Gorąco polecam tę stronę." 31-01-2020
"Zawsze niesamowite, wysokiej jakości produkty, duża różnorodność i doskonała obsługa klienta." 28-01-2020
Recenzje zweryfikowane przez