Ekologiczna kasza gryczana bezglutenowa
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
Bez laktozy Wskazuje na brak laktozy, ale może zawierać śladowe ilości
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
-
Zawsze kupuję go do wypieku chleba.
Siempre la compro para hacer pan.
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
dobry produkt do wypieku chleba, mielę go i używam jako mąki
buen producto para hacer pan lo trituro y lo utilizo como harina
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
Bezglutenowe, dobrze zapakowane
Sin gluten, bien empaquetado
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
Bardzo dobry produkt do wypieku chleba. Kocham!
Muy buen producto para hacer pan. Me encanta !
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał
Ekologiczna kasza gryczana bezglutenowa opinii
Based in 143 reviews
-
5 stars126
-
4 stars17
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Co to jest gryka?
Naturitas Bio Gryka Bezglutenowa to nasiona bogate w błonnik i bezglutenowe, pochodzące z upraw ekologicznych.
Gryka lub kasza gryczana, mimo że uważana jest za zboże, jest w rzeczywistości nasionem pochodzącym z północno-wschodniej Azji.
Jest bogaty w błonnik, ma działanie sycące i pomaga regulować apetyt. Zawiera również liczne składniki odżywcze, takie jak witaminy z grupy B, aminokwasy lizyna i arginina oraz jest bogata w minerały, takie jak mangan, miedź, magnez i fosfor, dzięki czemu idealnie nadaje się do diety wegetariańskiej lub wegańskiej.
Produkt wegański, organiczny, bezglutenowy, bez laktozy.
Pochodzenie: Chiny
Jak gotować kaszę gryczaną?
Kaszę gryczaną można gotować kilkoma technikami:
- Gotowane : rozpoczyna się od wstępnego mycia i lekkiego prażenia na sucho, na dużym ogniu i mieszania. Następnie dodaj 2 lub 3 szklanki wody na każdą filiżankę ziarna. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować około 20 minut, aż woda zostanie wchłonięta.
- Gotowane na parze : przy tej technice jest bardzo luźne. Ziarno można posmarować odrobiną oleju, tak aby tymianek lub liść laurowy zmieszały się z parą i delikatnie wniknęły w zboże.
- Uwodniony : można go uwodnić, pozostawiając go na około 12 godzin z wodą (w proporcji jedna miarka wody na połowę płatków zbożowych), a następnie gotując z nieco większą ilością wody (więcej o jedną proporcję) przez 10 minut.
Gotowanie z kaszą gryczaną
Kasza gryczana ma ogromną wszechstronność w kuchni:
- Gulasze : ziarno jest gotowane w celu przygotowania tradycyjnych gulaszy lub polenty.
- Sosy : może być stosowany jako substytut tłuszczu i zagęszczacz, ponieważ 70% ziarna stanowi skrobia, a jego śluz idealnie nadaje się do tworzenia teksturowanych sosów. W takich przypadkach najlepsza jest mąka lub zboże.
- Naleśniki lub pieczywo : można użyć mąki gryczanej lub bezpośrednio pełnoziarnistej.
Środki ostrożności
Może zawierać śladowe ilości soi, sezamu i orzechów.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po użyciu dobrze zamknij pojemnik.
Składniki
Kasza gryczana
Certyfikat
ES-ECO-019-CT Rolnictwo spoza UE
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna357 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy2 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.4 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe74 g
-
Cukry2.1 g
-
Błonnik pokarmowy5.6 g
-
Białka8 g
-
Sól0.01 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
10 pytania
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.