Proso
Proso, bardzo popularne w Afryce i Azji, jest coraz częściej stosowane w naturalnej żywności ze względu na swoje właściwości odżywcze. Właściwości prosa obejmują duży udział energii, witamin i minerałów. Ponadto ma niską zawartość tłuszczu i sodu i jest bezglutenowy, dzięki czemu jest idealny dla osób z celiakią.
Proso, bardzo popularne w Afryce i Azji, jest coraz częściej stosowane w naturalnej żywności ze względu na swoje właściwości odżywcze. Właściwości prosa obejmują duży udział energii, witamin i minerałów. Ponadto ma niską zawartość tłuszczu i sodu i jest bezglutenowy, dzięki czemu jest idealny dla osób z celiakią.
Filtruj według
Sortuj wg
Proso, bardzo popularne w Afryce i Azji, jest coraz częściej stosowane w naturalnej żywności ze względu na swoje właściwości odżywcze. Właściwości prosa obejmują duży udział energii, witamin i minerałów. Ponadto ma niską zawartość tłuszczu i sodu i jest bezglutenowy, dzięki czemu jest idealny dla osób z celiakią.
W Naturitas znajdziesz wszystkie rodzaje prosa potrzebne do przygotowania pysznych zdrowych lub wegańskich przepisów: ziarno prosa, kasza jaglana obrana, jaglanka dmuchana, płatki jaglane ...
Właściwości prosa
Proso to zboże powszechnie spożywane w Azji i Afryce, które wyróżnia się wartością energetyczną i wysoką zawartością witaminy B, która wzmacnia układ odpornościowy i zdrowie skóry. Ma również kilka minerałów, głównie żelazo i magnez. Ponadto inną właściwością prosa jest to, że nie zawiera glutenu, co czyni go odpowiednim dla osób z celiakią.
Ze względu na swoje właściwości i strawność jest zalecanym produktem dla każdego, kto wybiera naturalne jedzenie. Ponadto spożywanie prosa jest szczególnie wskazane w przypadkach zmęczenia i osłabienia fizycznego, podczas ciąży lub laktacji lub w sytuacjach stresowych. Proso dla sportowców jest również wysoce zalecane ze względu na wysoką zawartość energii, a także proso do utraty wagi, ponieważ ma niską zawartość tłuszczu i jest bogate w błonnik.
Jak gotować proso
Ponieważ jest to ziarno, proso wymaga procesu przygotowania podobnego do ryżu. Aby ugotować proso , musisz gotować je przez pół godziny, uważając, aby nie przesadzić z gotowaniem, aby nie przeszło lub nie zbrylało się. Następnie wystarczy go osuszyć i możesz dodawać proso do wszelkiego rodzaju przepisów . Możemy go stosować w wielu potrawach, od sałatek i frytek, po klopsiki i wegańskie burgery, kremy, a nawet zupy.
Satisfied customers
W oparciu o 136.627 recenzji
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.