Organiczna obrana proso
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
-
TA MARKA BARDZO LUBIĘ.
VOY A PROBAR EL MIJO DE MIMASA. COMO HE DICHO ANTES ESTA MARCA ME GUSTA MUCHO.
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał
Organiczna obrana proso opinii
Based in 2 reviews
-
5 stars2
-
4 stars0
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Kasza jaglana jest owocem rośliny trawiastej z grupy zbóż znanych pod nazwą Panicum miliaceum. To najbogatsze w żelazo zboże i dobra alternatywa dla ryżu czy makaronu. Zawiera również inne minerały, takie jak wapń, fosfor, potas, sód, cynk i mangan.
Wskazanie
Kasza jaglana to bardzo energetyczne zboże, zawierające ponad 65% węglowodanów. Dzięki temu idealnie nadaje się jako element diety dzieci i dorosłych, na śniadanie lub jako składnik diety przed dniem sportowym lub wycieczką. Zawiera 11% białka i wyróżnia się udziałem witamin B1, B2 i B9. Jest zbożem bardzo trawiennym i nie powoduje wzdęć. Wreszcie nie zawiera glutenu, więc jest zbożem, które mogą przyjmować osoby z celiakią.
Białka jaglane składają się z aminokwasów, takich jak kwas asparaginowy, kwas glutaminowy, alanina, arginina, cystyna, fenyloalanina, glicyna, histydyna, izoleucyna, leucyna, lizyna, metionina, prolina, seryna, tyrozyna, treonina, tryptofan i walina. Te aminokwasy łączą się, tworząc białka prosa.
Organizm wykorzystuje białka z prosa do budowy tkanek tworzących mięśnie. Białka te są również przydatne i niezbędne do utrzymania naszych mięśni, ponieważ bez odpowiedniej podaży białek, takich jak proso, nasza masa mięśniowa będzie stopniowo osłabiać i zmniejszać się.
Spożywanie kaszy jaglanej zalecane jest przy osłabieniu fizycznym, zmęczeniu, anemii, osłabieniu, braku ducha i obfitych miesiączkach. Jest również bardzo przydatny dla kobiet w ciąży lub karmiących piersią. Sprzyja regeneracji komórek, doskonale wzmacniając zdrowie skóry, włosów, paznokci i zębów dzięki wysokiej zawartości kwasu krzemowego. Odżywia również mózg ze względu na bogactwo magnezu i lecytyny i jest uważany za najbardziej odpowiednie zboże dla trzustki i śledziony.
Sposób przyjmowania
Zaleca się po umyciu pod bieżącą wodą gotować przez 20 do 30 minut. Przygotowuje się go w proporcji 1 części kaszy jaglanej i 3 części płynu (może to być woda lub mleko roślinne). Można również dodać starte jabłko i marchewkę, aby uzyskać miodową konsystencję.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
Składniki
Kasza jaglana ekologiczna (100%).
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna278 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy4 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.7 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe72.9 g
-
Cukry0 g
-
Błonnik pokarmowy0 g
-
Białka11 g
-
Sól0 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.