Wodorosty morskie do gotowania
Jadalne glony, dar morza, by cieszyć się zdrowszą dietą. Chociaż od tysiącleci są częścią diety niektórych kultur, jadalne glony są stosunkowo nowym odkryciem dla zachodnich podniebień.
Jadalne glony, dar morza, by cieszyć się zdrowszą dietą. Chociaż od tysiącleci są częścią diety niektórych kultur, jadalne glony są stosunkowo nowym odkryciem dla zachodnich podniebień.
Filtruj według
Sortuj wg
Jadalne glony, dar morza, by cieszyć się zdrowszą dietą. Chociaż od tysiącleci są częścią diety niektórych kultur, jadalne glony są stosunkowo nowym odkryciem dla zachodnich podniebień.
Glony do gotowania są doskonałym źródłem jodu, fosforu, wapnia, żelaza i innych witamin i minerałów. Ponadto ich duża różnorodność i różne prezentacje, które oferują Porto Muiños, Algamar i inne marki, pozwalają na włączenie ich do naszej diety na wiele sposobów.
Przygotuj sałatkę z wodorostów wakame z ogórkiem, sezamem lub ulubionymi warzywami i zielenią, łącząc różne tekstury i smaki. Odkryj wszystkie możliwości wodorostów nori , wykorzystywanych głównie do robienia sushi, ale możesz także używać tostów, do swoich sosów lub pysznych wegetariańskich burritos, tacos lub zawijać.
Wśród jadalnych glonów wyróżnia się także wodorosty kombu , o wysokiej zawartości białka i żelaza, co czyni go doskonałym do kuchni wegańskiej. Gotuj z warzywami, makaronem, tortillą lub apetycznymi grzankami. Innym wciąż mało znanym jadalnym wodorostem jest cochayuyo z Chile, z dużą zawartością błonnika, który sprawia, że jest bardzo trawienny.
Zamień morze w nowy ogród dzięki jadalnym wodorostom. Wypróbuj je!
Satisfied customers
W oparciu o 136.627 recenzji
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.