Terrasana
kombu
44,75 zł Msrp Price 52,32 zł

10 Ilość sztuk w magazynie

Potrzebuejsz pomocy?
TYLKO W APLIKACJI! -5% zniżki na pierwsze zamówienie. Kupon: APPLOVERS

kombu

100 g
-14%
Ocena sklepu (4.70 / 5) DOSKONAŁY
Kombu to aromatyczne wodorosty bogate w jod, które można ugotować z ryżem lub fasolą, aby nadać potrawom więcej smaku (umami). Kombu pochodzi z zimnej północnej wyspy Hokkaido w Japonii.
Zobacz opis
44,75 zł Msrp Price 52,32 zł
W magazynie
Kup to dzisiaj i odbierz to od
Nie możemy potwierdzić terminu dostawy. Prosimy o kontakt w celu uzyskania dalszych informacji.

10 Ilość sztuk w magazynie

Ocena sklepu (4.70 / 5) DOSKONAŁY
  • Bezpieczna płatność z:

    • mastercard
    • visa
    • maestro
    • paypal
    • google play
    • apple pay

Zwroty

Jest możliwość dokonania zwrotu produktu, jeśli nie był on używany i posiada orginalne opakowanie w ciągu 14 dni od daty dostarczenia zamównia.

Przedstawimy, krok po kroku, jak działa zwrot zamówienia:

  1. Prosimy o kontakt z naszym Działem Obsługi Klienta podając numer zamówienia.
  2. Zapakować i przygotować paczkę.
  3. Wręczyć przesyłkę kurierowi.
  4. Czekaj na zwrot pieniędzy na ten sam sposób płatności.

Jak mogę poprosić o zwrot pieniędzy?

Wartości produktów

  • Vegan
    Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
  • Bezglutenowy
    Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
  • Bez dodatku cukru
    Do produktu nie dodano żadnego cukru o właściwościach słodzących.
  • Nie zawiera proszku do pieczenia
    Wskazuje na brak drożdży lub pochodnych drożdży, ale może zawierać śladowe ilości.
  • Bez dodatku soli
    Do produktu nie dodano sodu lub soli.
  • BIO-ECO
    Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
  1. Opublikowano 16.06.2023

    dogadzający

    satisfaisanr

    Tłumaczone z naturitas.fr

    Zobacz oryginał

kombu opinii

Based in 1 review

  1. 5 stars
    1
  2. 4 stars
    0
  3. 3 stars
    0
  4. 2 stars
    0
  5. 1 star
    0

Opis

reviews (1)

Pytania i odpowiedzi (0)

Opis

Kombu to aromatyczne wodorosty bogate w jod, które można ugotować z ryżem lub fasolą, aby nadać potrawom więcej smaku (umami). Kombu pochodzi z zimnej północnej wyspy Hokkaido w Japonii.

Wskazanie

Gotując kombu z potrawą, możesz nadać ryżowi i fasoli dodatkowy smak. Japończycy używają kombu w taki sam sposób, w jaki większość Europejczyków używa liści laurowych. Kombu pochodzi z północnej wyspy Hokkaido, która jest miejscem uprawy kombu dzięki zimnemu klimatowi.

Kombu naturalnie zawiera dużo jodu (232,7 mg na 100 g). Chociaż jest to zasadniczo dobra substancja, dla niektórych grup (kobiety w ciąży, osoby z problemami z tarczycą i dzieci) istnieje górna dzienna granica spożycia. Dlatego kombu nie je się, ale gotuje z jedzeniem.

Sposób przyjmowania

Zaleca się ugotować 1 lub 1/2 paska z ryżem, warzywami lub roślinami strączkowymi, aby uzyskać dodatkowe umami. Usuń pasek po ugotowaniu i nie jedz. Jeśli chcesz zrobić dashisomocz 1 pasek kombu i 2 kawałki shiitake w 1 litrze wody w lodówce przez 4 do 20 godzin.

Warunki przechowywania

Po otwarciu przechowywać hermetycznie w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej (maksymalnie 20°C).

Składniki

Kombu (Japonia)
(*) Z upraw ekologicznych

SKU: LP-0193212
JF1ELSQ5

Tabela żywieniowa

  • Dla 100 g
  • Wartość energetyczna
    209 kcal
  • Tłuszcze / Lipidy
    3 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe
    1.1 g
  • Węglowodany / Kwasy tłuszczowe
    21.5 g
  • Cukry
    g
  • Błonnik pokarmowy
    32.7 g
  • Białka
    7.8 g
  • Sól
    6.6 g
  • Sód
    2640 mg

Szczegóły

  1. Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.

Pytania i odpowiedzi

Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.