kombu
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
Bez dodatku cukru Do produktu nie dodano żadnego cukru o właściwościach słodzących.
-
Nie zawiera proszku do pieczenia Wskazuje na brak drożdży lub pochodnych drożdży, ale może zawierać śladowe ilości.
-
Bez dodatku soli Do produktu nie dodano sodu lub soli.
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
kombu opinii
Based in 1 review
-
5 stars1
-
4 stars0
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Kombu to aromatyczne wodorosty bogate w jod, które można ugotować z ryżem lub fasolą, aby nadać potrawom więcej smaku (umami). Kombu pochodzi z zimnej północnej wyspy Hokkaido w Japonii.
Wskazanie
Gotując kombu z potrawą, możesz nadać ryżowi i fasoli dodatkowy smak. Japończycy używają kombu w taki sam sposób, w jaki większość Europejczyków używa liści laurowych. Kombu pochodzi z północnej wyspy Hokkaido, która jest miejscem uprawy kombu dzięki zimnemu klimatowi.
Kombu naturalnie zawiera dużo jodu (232,7 mg na 100 g). Chociaż jest to zasadniczo dobra substancja, dla niektórych grup (kobiety w ciąży, osoby z problemami z tarczycą i dzieci) istnieje górna dzienna granica spożycia. Dlatego kombu nie je się, ale gotuje z jedzeniem.
Sposób przyjmowania
Zaleca się ugotować 1 lub 1/2 paska z ryżem, warzywami lub roślinami strączkowymi, aby uzyskać dodatkowe umami. Usuń pasek po ugotowaniu i nie jedz. Jeśli chcesz zrobić dashisomocz 1 pasek kombu i 2 kawałki shiitake w 1 litrze wody w lodówce przez 4 do 20 godzin.
Warunki przechowywania
Po otwarciu przechowywać hermetycznie w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej (maksymalnie 20°C).
Składniki
Kombu (Japonia)
(*) Z upraw ekologicznych
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna209 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy3 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe1.1 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe21.5 g
-
Cukryg
-
Błonnik pokarmowy32.7 g
-
Białka7.8 g
-
Sól6.6 g
-
Sód2640 mg
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.