Ekologiczna kasza gryczana bezglutenowa
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
Bez laktozy Wskazuje na brak laktozy, ale może zawierać śladowe ilości
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
-
J'en au fait du ból. Tres bon.
J'en au fait du pain. Très bon.
Tłumaczone z naturitas.it
Zobacz oryginał -
Lubię dodawać go na koniec gotowania roślin strączkowych.
Me gusta añadirlo al final de la cocción de legumbres
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
Dobrze komponują się z mięsem i rybami. Zostawiam do namoczenia na noc, rano dokładnie płuczę i gotuję 25/30 minut.
Van bien para acompañar a carne, pesacado. Lo dejo toda la noche en remojo y por la mañana lo enjuago bien y 25/30 minutos de cocion
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał
Ekologiczna kasza gryczana bezglutenowa opinii
Based in 39 reviews
-
5 stars38
-
4 stars1
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Co to jest gryka?
Naturitas Organic Bezglutenowa Kasza Gryczana to bezglutenowe, bogate w błonnik ziarno pochodzące z upraw ekologicznych.
Gryka lub gryka, mimo że uważana jest za zboże, jest w rzeczywistości nasionami pochodzącymi z północno-wschodniej Azji.
Jest bogaty w błonnik, który ma działanie sycące i pomaga regulować apetyt. Zawiera również liczne składniki odżywcze, takie jak witaminy z grupy B, aminokwasy lizyny i argininy oraz jest bogata w minerały, takie jak mangan, miedź, magnez i fosfor, dzięki czemu idealnie nadaje się do diet wegetariańskich lub wegańskich.
Produkt wegański, bio, bezglutenowy, bez laktozy.
Jak gotować kaszę gryczaną?
Kaszę gryczaną można ugotować na kilka sposobów:
- Gotowane : zaczyna się od uprzedniego umycia i lekkiego prażenia na sucho, na dużym ogniu i mieszaniu. Następnie dodaj 2-3 szklanki wody na każdą filiżankę ziarna. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować około 20 minut, aż woda się wchłonie.
- Gotowane na parze : przy tej technice jest bardzo luźne. Ziarno można posmarować odrobiną oleju, aby tymianek lub liść laurowy zmieszały się z parą i pozostały subtelnie nasycone w zbożu.
- Uwodniony : można go uwodnić, pozostawiając go na około 12 godzin z wodą (w proporcji jednej miarki wody na przeciętne płatki zbożowe), a następnie gotując go z odrobiną większej ilości wody (o jedną porcję więcej) przez 10 minut.
Gotowanie z kaszą gryczaną
Kasza gryczana ma dużą wszechstronność w kuchni:
- Gulasz : ziarno jest gotowane w celu przygotowania tradycyjnego gulaszu lub polenty.
- Sosy : może być stosowany jako substytut tłuszczu i zagęszczacz, ponieważ 70% ziarna to skrobia, a jego śluzy są idealne do uzyskiwania teksturowanych sosów. W takich przypadkach najlepsza jest mąka lub zboże.
- Naleśniki lub pieczywo : można użyć mąki gryczanej lub bezpośrednio pełnoziarnistej.
Środki ostrożności
Może zawierać śladowe ilości orzechów, orzeszków ziemnych, soi, sezamu i mleka oraz jego pochodnych.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po użyciu dobrze zamknij pojemnik.
Składniki
Gryka uprawiana metodami ekologicznymi.
Certyfikat
ES-ECO-019-CT Rolnictwo spoza UE
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna357 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy2 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.4 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe74 g
-
Cukry2.1 g
-
Błonnik pokarmowy5.6 g
-
Białka8 g
-
Sól0.01 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
3 pytania
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.