Fasola Pinto (borlotti)
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
-
Robię makaron z tą fasolą, jakiego sobie nie wyobrażasz!! Pyszne!!
Me hago unas pastas con estas judías que no se imaginan !! Riquísimas!!
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
Z borlotti nigdy nie możesz się pomylić!
On ne se trompe jamais avec les borlottis !
Tłumaczone z naturitas.fr
Zobacz oryginał -
Robię makaron z tą fasolą, jakiego sobie nie wyobrażasz!! Pyszne!!
Me hago unas pastas con estas judías que no se imaginan !! Riquísimas!!
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał
Fasola Pinto (borlotti) opinii
Based in 3 reviews
-
5 stars3
-
4 stars0
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Fasola Borlotti pochodzi z Kolumbii i jest odmianą zwykłej fasoli lub „fasoli ogrodowej” (Phaseolus vulgaris), znanej tam jako „cargamanto”. W zależności od wzrostu „fasola ogrodowa” jest również znana jako „fasola zwyczajna” lub „fasola krzewiasta”.
Sposób przyjmowania
Zaleca się namoczyć je przez noc, wylać wodę, odcedzić i dobrze wypłukać przed dodaniem nowej wody. Jeśli nie miałeś na to czasu, zagotuj fasolę, a po chwili wyłącz ogrzewanie i pozostaw je w tej wodzie na około 3 godziny.
Sekret polega na tym, aby nigdy nie używać wody w miejscu, w którym je namoczyłeś, ponieważ woda ta pochłania część toksyn, które są tracone podczas gotowania.
Czerwona fasola powinna być dobrze ugotowana, najpierw na dużym ogniu przez około 20 minut i bez soli, odtłuszczając, a następnie zmniejsz ogień i gotuj do miękkości. Czas będzie się różnić w zależności od wybranej metody gotowania: od 1 godziny i pół do 2 godzin do 20 lub 30 minut w szybkowarze.
Środki ostrożności
Może zawierać śladowe ilości orzechów i sezamu.
Składniki
Czarna fasola Borlotti *
(*) Z rolnictwa ekologicznego.
Certyfikat
ES-ECO-020-CVTabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna347 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy1.23 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.24 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe47.05 g
-
Cukry2.11 g
-
Błonnik pokarmowy15.5 g
-
Białka21.4 g
-
Sól0.03 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.