białko grochu
Białko grochowe powstaje z zielonego i żółtego groszku oraz grochu, które mają wysokie stężenie białka roślinnego, idealne dla osób, które muszą zwiększyć spożycie białka w swojej diecie. Groch dostarcza 20-25% białka, a groszek 5-6%. Ponadto godna uwagi jest jego bogata zawartość w aminokwasy egzogenne oraz witaminy A, D, E i K.
Białko grochowe powstaje z zielonego i żółtego groszku oraz grochu, które mają wysokie stężenie białka roślinnego, idealne dla osób, które muszą zwiększyć spożycie białka w swojej diecie. Groch dostarcza 20-25% białka, a groszek 5-6%. Ponadto godna uwagi jest jego bogata zawartość w aminokwasy egzogenne oraz witaminy A, D, E i K.
Filtruj według
Sortuj wg
Białko grochowe powstaje z zielonego i żółtego groszku oraz grochu, które mają wysokie stężenie białka roślinnego, idealne dla osób, które muszą zwiększyć spożycie białka w swojej diecie. Groch dostarcza 20-25% białka, a groszek 5-6%. Ponadto godna uwagi jest jego bogata zawartość w aminokwasy egzogenne oraz witaminy A, D, E i K.
Białko grochu to:
- 100% warzywny : idealny do diet wegetariańskich i wegańskich;
- Bez laktozy : ponieważ nie pochodzi z produktów mlecznych, jest idealny dla osób z nietolerancją.
- Hipoalergiczny : nie zawiera glutenu, idealny dla osób uczulonych na białko jaja i soi;
- Łatwe wchłanianie i trawienie : nie powoduje żadnego dyskomfortu;
- Uniwersalność : można go spożywać w koktajlach, z wodą lub mlekiem oraz w różnych potrawach kulinarnych.
Z drugiej strony zapewnia wiele korzyści, takich jak:
- Poprawia zdrowie serca – pomaga obniżyć wysokie ciśnienie krwi i zmniejsza ryzyko chorób serca;
- Poprawia czynność nerek : pomaga opóźnić uszkodzenie nerek poprzez eliminację toksyn obecnych w organizmie wraz z moczem;
- Kontroluje poziom glukozy we krwi : pomaga ustabilizować poziom cukru we krwi poprzez mieszanie z innymi pokarmami, na przykład zbożami.
Białko grochowe na odchudzanie
Białko grochu pozytywnie wpływa również na utratę i kontrolę wagi. To białko roślinne zwiększa uczucie sytości, co pomaga nam spożywać mniej kalorii w ciągu dnia. Ponadto zmniejsza tworzenie się gazów i pęcznienie. Jest również doskonałym środkiem w rozwoju mięśni, ponieważ zapewnia wysoką zawartość BCAA, które bezpośrednio wpływają na regenerację mięśni po wysiłku fizycznym.
Jak zażywać białko grochowe?
Białko grochu jest zwykle przyjmowane w postaci koktajli. Aby to zrobić, wystarczy rozcieńczyć zalecane gramy w szklance wody, mleka, napoju warzywnego, jogurtu lub soku. Może być również stosowany w wyrobach cukierniczych (naleśniki, muffinki) lub w daniach kulinarnych. Dzięki łagodnemu smakowi nie zmienia smaku potraw i deserów.
Ten suplement diety można znaleźć w markach takich jak Naturitas, Vegetalia, Nutergia, Salud Viva,…
Dowiedz się więcej o tym białku roślinnym. Na co czekasz?
Satisfied customers
W oparciu o 136.627 recenzji
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.