kiełki pszenicy
Kiełek pszenicy to kiełkująca część wnętrza jądra pszenicy, która jest ziarnem.
Ta część dostarcza naszemu organizmowi bardzo korzystnych składników odżywczych, ale jest odrzucana w większości rafinowanych mąk i innych pochodnych, ponieważ może powodować zjełczenie zbóż.
Kiełek pszenicy to kiełkująca część wnętrza jądra pszenicy, która jest ziarnem.
Ta część dostarcza naszemu organizmowi bardzo korzystnych składników odżywczych, ale jest odrzucana w większości rafinowanych mąk i innych pochodnych, ponieważ może powodować zjełczenie zbóż.
Filtruj według
Sortuj wg
Kiełek pszenicy to kiełkująca część wnętrza jądra pszenicy, która jest ziarnem.
Ta część dostarcza naszemu organizmowi bardzo korzystnych składników odżywczych, ale jest odrzucana w większości rafinowanych mąk i innych pochodnych, ponieważ może powodować zjełczenie zbóż.
Powszechnie wiadomo, że zawiera dużo węglowodanów i białek pochodzenia roślinnego, jednak kiełki pszenicy są również bogate w witaminy z grupy B, witaminę E, niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega 3, minerały takie jak wapń, fosfor, magnez, żelazo, potas i cynk itp.
Jak wziąć kiełki pszenicy?
Możemy znaleźć kiełki pszenicy w różnych formatach i wybrać ten, który najlepiej odpowiada naszym potrzebom.
Występuje w płatkach z kiełków pszenicy, które możemy dodawać do naszych śniadań lub przekąsek, dodając je do naszych koktajli, jogurtów czy różnych napojów.
Możemy również znaleźć olej z kiełków pszenicy i proszek z kiełków pszenicy, które można wykorzystać jako dressing lub dodać do naszych przepisów, zastępując nasze zwykłe oleje lub przyprawy.
Inną opcją jest przyjmowanie go w postaci suplementu z kiełków pszenicy, w postaci kapsułek, perełek, tabletek lub płynu.
Korzyści z kiełków pszenicy
- Wysokie obciążenie energetyczne.
- Regeneruje, przyczynia się do rozwoju i utrzymania układu mięśniowo-szkieletowego.
- Wzmacnia układ krążenia, obniża poziom cholesterolu i trójglicerydów, reguluje poziom cukru we krwi i ciśnienie krwi.
- Wzmacnia system odpornościowy i jego obronę.
- Zwalczanie wolnych rodników szkodliwych dla naszego zdrowia.
- Działanie przeciwutleniające, które pomaga opóźnić przedwczesne starzenie się komórek.
- Poprawia kondycję i wygląd skóry, paznokci i włosów.
- Reguluje tranzyt przewodu pokarmowego.
- Jest to pokarm polecany w dietach wegańskich, wegetariańskich, a także u osób z anemią, ze względu na wysoką zawartość białka i żelaza.
Satisfied customers
W oparciu o 136.627 recenzji
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.