Soczewica Gotowana
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
Wegetariański Nie zawiera zwierząt, ale może zawierać produkty zwierzęce, takie jak mleko, jaja lub miód
-
Niski poziom tłuszczu Nie zawiera więcej niż 3 g tłuszczu na 100 g w przypadku produktu stałego lub 1,5 g tłuszczu na 100 ml w przypadku produktu płynnego.
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
-
Zawsze mam go w spiżarni, wydaje się być bardzo dobrym produktem.
Siempre tengo en la despensa, me parece un producto muy bueno
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
Soczewicę zawsze zamawiam, bo rozmiar słoika świetnie pasuje do ilości, które spożywam i nie psują się w lodówce. Bogaty smak i organiczny.
Siempre pido estas lentejas porque el tamaño del bote me va estupendo para las cantidades que yo consumo y que no se me echen a perder en la nevera. Rico sabor y ecológicas.
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
Bardzo dobrze, ale wyszły trochę za drogie.
Muy buenas, pero salen un poquito caras.
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał
Soczewica Gotowana opinii
Based in 6 reviews
-
5 stars4
-
4 stars2
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Organiczna gotowana soczewica ma wiele właściwości i ma dużą wartość odżywczą. Nie tylko z żywieniowego punktu widzenia, ale wraz z zawartością błonnika i potencjałem sycącym sprawia, że są one bardzo zdrową opcją.
Wskazanie
Ta żywność wyróżnia się zawartością węglowodanów i białek. Witaminy, zwłaszcza kompleks B: takie jak B2, B3, B6, B9 (kwas foliowy), witamina A, witamina E.Jeśli chodzi o składniki mineralne, na uwagę zasługują: żelazo, cynk, magnez, sód, potas, selen, wapń, fosfor, mangan i kwas foliowy, nie tracąc z oczu błonnika, są ważne dla promowania pasażu jelitowego i zapobiegania zaparciom. Niskotłuszczowe białka, takie jak soczewica i inne rośliny strączkowe, są bardzo ważne dla naszego organizmu. Soczewica ma niską zawartość tłuszczu i wysoką zawartość błonnika, więc nie tylko pomaga nam zaspokoić nasze codzienne potrzeby żywieniowe, ale może również pomóc nam lepiej kontrolować wagę. Jeśli więc starasz się schudnąć, możesz rozważyć dodanie do menu soczewicy, a oprócz tego dostarczenie niezbędnych składników odżywczych, takich jak białko, błonnik, minerały i witaminy, które pomogą Ci poczuć się usatysfakcjonowanym.
Sposób przyjmowania
Zaleca się otwierać, podgrzewać i jeść, można też dodać ugotowane warzywa, ryż itp. Z gotowanej soczewicy i niewiele więcej można przygotować zdrowe, łatwe i smaczne dania, takie jak: sałatka ryżowa z soczewicą, burger z soczewicy, papryka faszerowana soczewicą.
Środki ostrożności
Może zawierać śladowe ilości glutenu, sezamu, soi i orzechów.
Składniki
Soczewica, woda, sól, witamina C.
Certyfikat
ES-ECO-019-CT
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna83 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy0.3 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.1 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe14.4 g
-
Cukry0.4 g
-
Błonnik pokarmowyg
-
Białka6.4 g
-
Sól0.7 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.