Połówki czerwonej soczewicy
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Połówki czerwonej soczewicy od Salud Viva to idealny produkt do przygotowania zup lub zapiekanek z warzywami lub warzywnymi curry. Czerwona soczewica, znana również jako soczewica egipska, to soczewica, która szybko się gotuje i daje kremowy i sycący bulion.
Sposób przyjmowania
Zaleca się:
1) Umyj wysuszoną soczewicę sitkiem pod bieżącą wodą i dobrze spłucz. 2) Wlej umytą czerwoną soczewicę do rondla, aby je ugotować i dodaj wodę (2,5 lub 3 filiżanki na każdą szklankę soczewicy). 3) Zagotuj wodę, zmniejszając ogień, gdy się zagotuje i gotuj na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aby się nie przykleiły. 4) Usuń soczewicę z ognia. Czerwona soczewica gotuje się w około 25 minut. Sposobem na poznanie, że są skończone, jest zamienienie się w gęsty puree. 5) Dopraw do smaku. 6) Podawać na talerzu, który łączy się z czerwoną soczewicą. Często stosuje się je jako uzupełnienie innych potraw, ale można jeść tylko soczewicę.
Środki ostrożności
Może zawierać śladowe ilości orzechów i sezamu.
Składniki
Certyfikat
ES-ECO-020-CV
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna362 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy2.1 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe59.5 g
-
Cukry1.5 g
-
Błonnik pokarmowy10.6 g
-
Białka25.5 g
-
Sól0 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.