Ekologiczna gotowana soczewica pardine
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
Nie zawiera cukru Zawiera maksymalnie 0,5 g cukrów na 100 g
-
Nie ma jajka Oznacza brak jaj lub pochodnych, ale może zawierać śladowe ilości.
-
Bez laktozy Wskazuje na brak laktozy, ale może zawierać śladowe ilości
-
Wegetariański Nie zawiera zwierząt, ale może zawierać produkty zwierzęce, takie jak mleko, jaja lub miód
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Organiczna soczewica pardina to mała soczewica o średnicy od 3 do 5 milimetrów. Kolor jego skóry jest ziemistobrązowy lub czerwonobrązowy, a białko jest żółte. Ta suszona roślina strączkowa jest bogata w węglowodany, żelazo i magnez. Soczewicę Pardina można również nazwać soczewicą Pardina, soczewicą brązową, soczewicą francuską lub soczewicą francuską. Soczewica Pardina szczególnie nadaje się do sałatek, do łączenia z makaronami oraz do dań kuchni śródziemnomorskiej.
Sposób przyjmowania
Zaleca się otwierać, podgrzewać i spożywać, możemy dodać go także do gotowanych warzyw i ryżu.
Środki ostrożności
Może zawierać zanieczyszczenie krzyżowe z innymi zbożami zawierającymi gluten.Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce maksymalnie 3 dni.
Składniki
Soczewica brązowa*, woda, sól morska i kwas askorbinowy.
(*) Z upraw ekologicznych.
Certyfikat
ES-ECO-019-CT
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna338 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy0.96 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.1 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe57.1 g
-
Cukry0.7 g
-
Błonnik pokarmowy2.7 g
-
Białka28 g
-
Sól0.7 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.