hokkaido adzuki
Opis
Dzięki żyznej glebie wulkanicznej Hokkaido, fasola adzuki z tego obszaru Japonii ma słodszy, łagodniejszy i bardziej aromatyczny smak. Są jednymi z najlepiej przyswajalnych roślin strączkowych, jakie istnieją i charakteryzują się wysoką wartością odżywczą.
Wskazanie
Można je łączyć z dowolnymi roślinami strączkowymi, zbożowymi lub warzywnymi lub doprawiać oliwą z oliwek, sosem sojowym lub gomasio. Świetnie sprawdzą się również jako dekoracja.
Sposób przyjmowania
Zaleca się, aby przed gotowaniem konieczne było uprzednie nawodnienie azukis. W tym celu zanurz je w pojemniku z zimną wodą i pozostaw do namoczenia na około 12 godzin.
Środki ostrożności
Może zawierać orzechy.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od światła słonecznego i wilgoci.
Składniki
Suszona czerwona fasola*.
(*) Z upraw ekologicznych.
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 ml
-
Wartość energetyczna281 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy0.5 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.1 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe38.7 g
-
Cukry3.5 g
-
Błonnik pokarmowy25.7 g
-
Białka20.2 g
-
Sól0.01 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.