Ziarno gryki tatarskiej
250 g
Kasza gryczana tatarska pochodzi z górzystych regionów zachodnich Chin i jest uprawiana w Chinach, Bhutanie, północnych Indiach, Nepalu i Europie Środkowej.
Zobacz opis
26,54 zł
Już wkrótce w ofercie
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Kasza gryczana tatarska pochodzi z górzystych regionów zachodnich Chin i jest uprawiana w Chinach, Bhutanie, północnych Indiach, Nepalu i Europie Środkowej.Wskazanie
Zawartość flawonoidów w gryce tatarskiej jest znacznie wyższa niż w gryce zwyczajnej. Głównymi związkami bioaktywnymi zawartymi w ziarnach gryki tatarskiej są flawonoidy (rutyna i kwercetyna). Dzięki mocnej skorupie uśpione nasiona gryki tartej mogą przetrwać w glebie przez kilka lat i w sprzyjających warunkach mogą stać się aktywne. Ziarna gryki są popularne w Słowenii, Chorwacji, Polsce, Białorusi, Ukrainie, Rosji, niektórych częściach Chin i Japonii. Znane są także w Austrii.Sposób przyjmowania
Po ugotowaniu ziarna nie należy wylewać wody, którą można wykorzystać jako pożywny napój, np. herbatę ziołową. Ugotowane ziarno doskonale komponuje się ze wszystkimi rodzajami warzyw (np. dynią), można je także podawać z jogurtami, śniadaniami na mleku roślinnym, a nawet posypywać sałatki.Środki ostrożności
Może zawierać śladowe ilości orzechów i sezamu.Składniki
100% ziaren gryki winnej*. *Z upraw ekologicznych.
SKU: LP-0205106
IHU7GMQP
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna335 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy1.8 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.2 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe72 g
-
Cukry1 g
-
Błonnik pokarmowy9.5 g
-
Białka9.5 g
-
Sólg
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.