Ziarno gryki obrane
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
Niski poziom tłuszczu Nie zawiera więcej niż 3 g tłuszczu na 100 g w przypadku produktu stałego lub 1,5 g tłuszczu na 100 ml w przypadku produktu płynnego.
Opis
Kasza gryczana lub gryczana lub pszenica arabska jest uważana za zboże do celów kulinarnych, ale botanicznie tak nie jest, dlatego należy do grupy zbóż fałszywych lub „pseudo-zboża”. Część jadalna to nasiona, które mają kształt piramidy. Jest bogaty w błonnik, działa nasycająco.
Wskazanie
- To zwiększa masę mięśniową
- Oszczędzaj masę mięśniową
- Do utrzymania kości w normalnych warunkach.
Sposób przyjmowania
Jako aperitif można go upiec na patelni z odrobiną oleju, a następnie dodać szczyptę soli.
Używaj go jako dodatek do warzyw i roślin strączkowych, w zupach, do opiekania może być również dodany do jogurtów, musli i sałatek lub jako dodatek. Można go również gotować, robi się to podobnie do ryżu (1 porcja produktu na 2 wody na małym ogniu 20 lub 25 min) Przed gotowaniem umyć.
Środki ostrożności
Może zawierać śladowe ilości orzechów i sezamu.
Składniki
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna343 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy3.4 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.74 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe71.5 g
-
Cukry2 g
-
Błonnik pokarmowy10 g
-
Białka13.5 g
-
Sól0.2 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.