Ekologiczna mąka orkiszowa pełnoziarnista
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Orkisz to odmiana pszenicy, która uprawiana jest od 7 tysięcy lat i nie przeszła tylu modyfikacji, co pszenica zwyczajna. Charakteryzuje się tym, że jest łatwiejszy do strawienia i zazwyczaj powoduje mniej alergii niż ten drugi, a orkisz ma wyższą zawartość białka.
Wskazanie
Białka przyczyniają się do: -Zwiększenia masy mięśniowej -Zachowania masy mięśniowej -Utrzymania kości w prawidłowym stanie. -Kraj pochodzenia: Niemcy.
Sposób przyjmowania
Z mąki orkiszowej można przygotować dokładnie te same przetwory, co z mąki pszennej, bez problemu ją zastępując. Smak mąki orkiszowej jest nieco smaczniejszy. Do wypieków z mąki orkiszowej pełnoziarnistej oprócz drożdży zaleca się stosowanie zakwasu (lub fermentu) orkiszowego: do pieczywa, pizzy, empanad itp.
Środki ostrożności
Zawiera gluten. Może zawierać śladowe ilości orzechów i sezamu.
Warunki przechowywania
Przechowywać w miejscu chłodnym (poniżej 18°C), suchym, chronionym przed działaniem promieni słonecznych i odizolowanym od podłoża. Spożyć najlepiej przed datą podaną na opakowaniu.
Składniki
Mąka orkiszowa pełnoziarnista*. *Z upraw ekologicznych.
Certyfikat
ES-ECO-020-CV
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna378 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy2.5 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.4 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe70 g
-
Cukry6.8 g
-
Błonnik pokarmowy10 g
-
Białka14 g
-
Sól0.008 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.