Ekologiczna mąka orkiszowa
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Made in France Produkt wyprodukowany we Francji
-
Ecocert Produkt ekologiczny certyfikowany przez ECOCERT
-
Bez konserwantów Nie zawiera dodatków przedłużających trwałość produktu
-
Bez sztucznych aromatów Nie zawiera dodatków środków aromatyzujących.
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Mąka orkiszowa biała Celnat Bio produkowana jest głównie z ziarna orkiszu, a więc składa się głównie z białek i skrobi (węglowodanów). Jest źródłem białka.
Wskazanie
Einkorn (lub „orkisz”) należy do tego samego rodzaju botanicznego co pszenica i jest jej starożytną odmianą. Jego skład jest zbliżony do pszenicy miękkiej. Orkisz był podstawą diety Rzymian, którzy nazywali go „farrum”. To jego imię dało później początek słowom „daleko” i „mąka”.
Orkisz to odporne zboże z suchych obszarów górskich o surowym klimacie.
Sposób przyjmowania
Polecana jako zamiennik tradycyjnej białej mąki pszennej. Można go używać w ten sam sposób i pozwoli Ci zrobić pyszne pieczywo, ale także ciasta, naleśniki, naleśniki, gofry, ciasteczka, ciasto na placki lub pizzę, sosy...
Środki ostrożności
Może zawierać śladowe ilości soi, orzechów i sezamu.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
Składniki
Mąka orkiszowa* (100%).
(*) Składniki z upraw ekologicznych.
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna329 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy1 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.4 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe67 g
-
Cukry1.8 g
-
Błonnik pokarmowy3.5 g
-
Białka11.2 g
-
Sól0.01 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.