- Kategorie
kasza manna z pszenicy
Kasza manna pszenna powstaje w wyniku mielenia pszenicy, o bardziej gruboziarnistym wyglądzie niż mielenie tradycyjnych mąk. Jego kolor będzie się różnić w zależności od tego, czy pochodzi z pszenicy zwyczajnej, która będzie bardziej biaława, czy też z pszenicy durum, która będzie bardziej żółtawa.
Znajdziemy ją w różnych grubościach ziaren, kasza manna, to najdelikatniejsza wersja, po której następuje średnia i granulowana.
Kasza manna pszenna powstaje w wyniku mielenia pszenicy, o bardziej gruboziarnistym wyglądzie niż mielenie tradycyjnych mąk. Jego kolor będzie się różnić w zależności od tego, czy pochodzi z pszenicy zwyczajnej, która będzie bardziej biaława, czy też z pszenicy durum, która będzie bardziej żółtawa.
Znajdziemy ją w różnych grubościach ziaren, kasza manna, to najdelikatniejsza wersja, po której następuje średnia i granulowana.
Filtruj według
Sortuj wg
41 produkty
41 produkty
41 produkty
Kasza manna pszenna powstaje w wyniku mielenia pszenicy, o bardziej gruboziarnistym wyglądzie niż mielenie tradycyjnych mąk. Jego kolor będzie się różnić w zależności od tego, czy pochodzi z pszenicy zwyczajnej, która będzie bardziej biaława, czy też z pszenicy durum, która będzie bardziej żółtawa.
Znajdziemy ją w różnych grubościach ziaren, kasza manna, to najdelikatniejsza wersja, po której następuje średnia i granulowana.
Właściwości kaszy manny pszennej
Może być używany do przygotowania szerokiej gamy potraw, takich jak kuskus, taboulé, migas, owsianka, żywność dla niemowląt, owsianka, a nawet jest stosowany i zapewnia bardzo charakterystyczną teksturę w cieście. Ale oczywiście najlepszym daniem z semoliny pszennej jest suchy makaron z pszenicy durum, bardzo typowy dla kuchni włoskiej.
- Świetne źródło białka.
- Wysokie spożycie węglowodanów.
- Zawiera witaminy B3, B4, B9, witaminę B, witaminę C, witaminę K, wapń, magnez, potas, fosfor, selen, żelazo i niezbędne aminokwasy.
- Niski poziom cholesterolu, trójglicerydów i sodu.
Korzyści z semoliny pszennej
Kasza manna pszenna dostarcza sporą dawkę energii naszemu organizmowi, dlatego jest niezbędna w diecie osób bardzo aktywnych umysłowo i fizycznie lub sportowców chcących osiągnąć większą wydajność.
Promują rozwój mięśni i naprawę tkanek po długim okresie treningu lub wysiłku fizycznego.
Przyczynia się do poprawy zdrowia kości poprzez poprawę ich metabolizmu, zapewnia większą elastyczność skóry oraz lepszy wygląd włosów i paznokci.
Jest bardzo korzystny dla układu sercowo-naczyniowego, ponieważ pomaga kontrolować nadciśnienie, przyczynia się do tworzenia czerwonych krwinek i zmniejsza spożycie cholesterolu, utrzymując równowagę jego poziomu we krwi. Jest to pokarm polecany osobom z nadciśnieniem i/lub z wysokim poziomem cholesterolu we krwi.
Wzmacnia układ odpornościowy dzięki wkładowi selenu.
Kasza manna pszenna jest szczególnie polecana w przypadku niedokrwistości z niedoboru żelaza, a także u kobiet w ciąży, karmiących i w okresie, ponieważ ma dobre zaopatrzenie w żelazo i przyspiesza produkcję hemoglobiny.
Satisfied customers
4,63/5 - Doskonały
W oparciu o 136.627 recenzji
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.