Waniliowe nieaktywne odżywcze białko drożdżowe
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
Bez soi Wskazuje na brak soi lub jej pochodnych, ale może zawierać śladowe ilości
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
Bez laktozy Wskazuje na brak laktozy, ale może zawierać śladowe ilości
Opis
Odżywcze białko drożdżowe o smaku waniliowym to świetny superfood wzbogacający wartość odżywczą każdego preparatu. Zawiera 9 niezbędnych aminokwasów. Zawiera także BCAA i glutaminę.
Właściwości i korzyści z Waniliowe nieaktywne odżywcze białko drożdżowe
Odżywcze białko drożdżowe ekstrahowane jest z drożdży odżywczych, które są starannie hodowane ze szczepu pierwotnych drożdży Saccharomyces cerevisiae w oczyszczonej melasie buraczanej. Następnie jest inaktywowany i suszony w bębnie walcowym, który zamienia go w jednorodne płatki. Będąc nieaktywnymi, drożdże te nie powodowałyby proliferacji rozwoju drożdży w przewodzie pokarmowym.
To żywność o niezwykłych właściwościach odżywczych. Idealnie nadaje się do wzbogacenia diety osób zdrowych, rekonwalescencji, dzieci, sportowców, wegan czy wegetarian.
Odżywcze białko drożdżowe to wyjątkowe źródło wysokiej jakości białka. Zawiera 82% biodostępnych białek, co czyni go jednym z najbogatszych w ten składnik pokarmowy na całej planecie.
To pożywienie zawiera również witaminy z grupy B, cynk (13,5% VRN), wapń, magnez, żelazo i miedź i ma niską zawartość tłuszczu.
Jak zażywać Waniliowe nieaktywne odżywcze białko drożdżowe?
Odżywcze białko drożdżowe może mieć bardzo różnorodne zastosowania i formaty.
Do każdej porcji 30g dodaj napój roślinny, mleko, jogurt lub wodę do smaku (około 200/300ml).
Można nim posypywać bezpośrednio sałatki oraz dania przygotowywane na ciepło i zimno.
Wykorzystuje się go do wyrobu wegańskich „serów”, do zapiekanek, jako składnik nadzień. Można go również łączyć z przyprawami lub ziołami i przetwarzać w przyprawy.
Wzmacnia smak gulaszu, sosów, makaronów i pizzy ze względu na smak przypominający ser.
Dobrze rozpuszcza się w płynnych mediach, dzięki czemu można go stosować do wzbogacania zup i kremów. W koktajlach i napojach roślinnych, jako posypka do porannych płatków śniadaniowych.
Zastosowania kulinarne są praktycznie nieograniczone.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym miejscu (najlepiej 5-15°C), chronić przed bezpośrednim światłem. W suchych warunkach (najlepiej RH 55-60%) i czystych.
Po otwarciu opakowania należy je szczelnie zamknąć i przechowywać ponownie w opisanych warunkach, aby uniknąć narażenia na wilgoć otoczenia, przylegania zapachów i skażenia mikrobiologicznego.
Skład Waniliowe nieaktywne odżywcze białko drożdżowe
Inaktywowane drożdże w proszku (100%), naturalny aromat waniliowy
Na 100g:
Alanina (6,12 g), Arginina (5,66 g), Kwas asparaginowy (10,64 g), Cysteina (1,16 g), Kwas glutaminowy (11,03 g), Glicyna (2,46 g), Histydyna (4,4 g), Izoleucyna (5,6 g) ), Leucyna (8,97 g), Lizyna (9,24 g), Metionina (2,31 g), Fenyloalanina (5,23 g), Prolina (2,87 g), Seryna (5,02 g), Treonina (5,32 g), Tryptofan (1,39 g), Tyrozyna (4,41 g), Walina (4,98 g)
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna395 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy4.9 g
-
Nasycone kwasy tłuszczoweg
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe9.8 g
-
Cukry0.6 g
-
Błonnik pokarmowy6.8 g
-
Białka80 g
-
Sól0.1 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.