Nieaktywne odżywcze białko drożdży
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
Bez soi Wskazuje na brak soi lub jej pochodnych, ale może zawierać śladowe ilości
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
Bez laktozy Wskazuje na brak laktozy, ale może zawierać śladowe ilości
Opis
Odżywcze białko drożdżowe to świetny pożywienie, które wzbogaca wartość odżywczą każdego preparatu.
Właściwości i korzyści z Nieaktywne odżywcze białko drożdży
Zawiera 9 niezbędnych aminokwasów. Zawiera również wszystkie BCAA i glutaminę.
Stosowanie metody PDCAAS (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score) zalecanej przez Komitet FAO/WHO w 1993 roku jest obecnie najpowszechniej stosowaną na świecie metodą określania jakości białka. PDCAAS ocenia wartość odżywczą określonych źródeł białka na podstawie obliczenia aminogramu skorygowanego o ich strawność w jelicie krętym (w jelicie krętym, końcowej części jelita cienkiego).
Zatem PDCAAS odżywczego białka drożdży wynosi 1 (wartość maksymalna) równoważna białku jaja lub serwatce.
Odżywcze białko drożdżowe ekstrahowane jest z odżywczych drożdży, które są starannie hodowane ze szczepu pierwotnych drożdży Saccharomyces cerevisiae w oczyszczonej melasie buraczanej. Następnie jest inaktywowany i suszony w bębnie walcowym, który zamienia go w jednorodne płatki. Będąc nieaktywnymi, drożdże te nie powodowałyby proliferacji rozwoju drożdży w przewodzie pokarmowym.
To żywność o niezwykłych właściwościach odżywczych. Idealnie nadaje się do wzbogacenia diety osób zdrowych, rekonwalescencji, dzieci, sportowców, wegan czy wegetarian.
Odżywcze białko drożdżowe to wyjątkowe źródło wysokiej jakości białka. Zawiera 82% biodostępnych białek, co czyni go jednym z najbogatszych w ten składnik pokarmowy na całej planecie.
To pożywienie zawiera również witaminy z grupy B, cynk (14% VRN), wapń, magnez, żelazo i miedź i ma niską zawartość tłuszczu.
Jak zażywać Nieaktywne odżywcze białko drożdży?
Odżywcze białko drożdżowe może mieć bardzo różnorodne zastosowania i formaty.
Do każdej porcji 30g dodaj napój roślinny, mleko, jogurt lub wodę do smaku (około 200/300ml).
Można nim posypywać bezpośrednio sałatki oraz dania przygotowywane na ciepło i zimno.
Wykorzystuje się go do wyrobu wegańskich „serów”, do zapiekanek, jako składnik nadzień. Można go również łączyć z przyprawami lub ziołami i przetwarzać w przyprawy.
Wzmacnia smak gulaszu, sosów, makaronów i pizzy ze względu na smak przypominający ser.
Dobrze rozpuszcza się w płynnych mediach, dzięki czemu można go stosować do wzbogacania zup i kremów. W koktajlach i napojach warzywnych, jako posypka do porannych płatków śniadaniowych.
Zastosowania kulinarne są praktycznie nieograniczone.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym miejscu (najlepiej 5-15°C), chronić przed bezpośrednim światłem. W suchych warunkach (najlepiej RH 55-60%) i czystych.
Po otwarciu opakowania należy je szczelnie zamknąć i przechowywać ponownie w opisanych warunkach, aby uniknąć narażenia na wilgoć otoczenia, przylegania zapachów i skażenia mikrobiologicznego.
Skład Nieaktywne odżywcze białko drożdży
Nieaktywne drożdże płatkowe (100%)
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna405 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy5 g
-
Nasycone kwasy tłuszczoweg
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe10 g
-
Cukry0.6 g
-
Błonnik pokarmowy7 g
-
Białka82 g
-
Sól0.18 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.