Mieszanka białkowa wegańska Eco 73% kakao
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
Bez soi Wskazuje na brak soi lub jej pochodnych, ale może zawierać śladowe ilości
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
Bez laktozy Wskazuje na brak laktozy, ale może zawierać śladowe ilości
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Eco 73% Protein Protein to zbilansowane połączenie 3 najwyższej jakości organicznych ekstraktów białek roślinnych, które zostały precyzyjnie połączone w celu uzyskania pełnego i zbilansowanego aminogramu oraz wyjątkowo wysokiej zawartości łatwo przyswajalnego białka. Aromatyzowany proszkiem kakaowym.
Właściwości i korzyści z Mieszanka białkowa wegańska Eco 73% kakao
Proszek kakaowy jest doskonałym źródłem pożywienia, lekkostrawnym, odpowiednim dla praktycznie każdego rodzaju konsumenta, ponieważ może być spożywany przez osoby z alergią lub nietolerancją. Nasiona zawierają teobrominę, teofilinę, albuminoidy, garbniki, śluz, fenyloetyloaminę i kofeinę itp., A także białka, tłuszcze, wapń, żelazo, fosfor, karoten, tiaminę, ryboflawinę, niacynę, kwas askorbinowy, biotynę i pektyny.
Ze względu na pełen szacunku i ekologiczny proces produkcyjny nie zawiera środków chemicznych ani żadnych sztucznych dodatków. Kakao wytwarza doskonałe smaki i aromaty. Ziarno to poddawane jest najmniejszej możliwej obróbce, w warunkach niskiej fermentacji, niskiej temperatury i bez prażenia, przy użyciu unikalnych metod, aby zachować jego naturalną czystość i higienę, która umożliwia bezpośrednie spożycie. Stosowane jest naturalne, niealkalizowane kakao. Eco Vegeta Protein 73% kakao to zbilansowane połączenie 3 roślinnych ekstraktów białkowych z najwyższej jakości upraw ekologicznych: surowego organicznego białka kiełkowanego brązowego ryżu, organicznego białka grochu i organicznego białka nasion konopi przemysłowych. Połączenie trzech białek w odpowiednich proporcjach pozwala uzyskać formułę niezwykle bogatą w aminokwasy kluczowe dla rozwoju i utrzymania masy mięśniowej. Dzięki wyjątkowej zawartości białka wynoszącej 73 g na 100 g produktu jest to kompletna formuła aminokwasów, których wartości biologicznej nie można pozazdrościć preparatom białkowym pochodzenia zwierzęcego.
Eco Vegeta Protein 73% kakao zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy, czyli takie, których organizm ludzki nie może syntetyzować i muszą być dostarczane wraz z dietą. Ta formuła zawiera łącznie 18 aminokwasów.
Eco Protein Protein 73% kakao to formuła bogata w aminokwasy lizynę i argininę. Niezbędny aminokwas lizyna jest prekursorem karnityny, cząsteczki odpowiedzialnej za przekształcanie kwasów tłuszczowych w energię i pomagającą obniżyć poziom cholesterolu. Wiadomo również, że lizyna pomaga wchłaniać wapń i odgrywa ważną rolę w tworzeniu kolagenu – białka budującego skórę, chrząstki, ścięgna i kości, a także w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Niedobór lizyny występuje rzadko w zbilansowanej diecie śródziemnomorskiej, ale może wystąpić w niezbilansowanej diecie wegańskiej lub u elitarnych sportowców.
Wysokie stężenie aminokwasu argininy w tej formule jest jednym z powodów, dla których udowodniono jej skuteczność w budowaniu mięśni. Ten ceniony aminokwas stymuluje biosyntezę tlenku azotu (silnego środka rozszerzającego naczynia krwionośne) i ludzkiego hormonu wzrostu.
Formuła zawiera wszystkie aminokwasy rozgałęzione ( BCAA ): leucynę, izoleucynę i walinę. Ceniony przez sportowców za zdolność do zwiększania wydajności mięśni podczas treningu oporowego i pomagania w szybkim rozpoczęciu procesu budowy mięśni po treningu siłowym. BCAA są budulcem masy mięśniowej. Metabolizowane bezpośrednio w mięśniach, BCAA mogą poprawić retencję azotu, rezerwując inne grupy aminokwasów do procesów naprawy i odbudowy. Stymulują także proces regeneracji i wzmacniania układu odpornościowego organizmu.
Ze względu na swoją formułę białko roślinne Protein Vegetal Eco 73% kakao jest trawione nieco wolniej niż białka serwatki czy jaja, co klasyfikuje te białka jako „pośrednie wchłanianie”. Oznacza to, że aminokwasy są wchłaniane przez dłuższy czas w porównaniu do białek serwatkowych.
Formuła białka Eco Vegeta Protein zawierająca 73% białka może pomóc w utracie i kontroli wagi, a jej zaletą jest bardzo niska zawartość tłuszczu i kalorii. Wstępne badania powiązały białko ryżu z utratą tłuszczu i redukcją cholesterolu.
Kakao ma wysoką zdolność przeciwutleniającą w organizmie i może pomóc poprawić funkcjonowanie mózgu poprzez zwiększenie przepływu krwi. Zawiera także umiarkowaną ilość substancji pobudzających, takich jak kofeina i teobromina.
Dzięki składnikom roślinnym formuła zawiera także kilka cennych składników odżywczych, w tym witaminy, minerały, niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe i błonnik.
Jak zażywać Mieszanka białkowa wegańska Eco 73% kakao?
Białko przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej. Aby uzyskać korzyści płynące z tej formuły, zalecamy dodać 30 g (dozownik) do 200/300 ml napoju roślinnego, soku lub wody w shakerze na około 30 minut przed lub po treningu.
Alternatywnie, spożywaj o dowolnej porze dnia, aby zwiększyć spożycie białka.
Formuła 75% waniliowego białka roślinnego Eco doskonale nadaje się do stosowania w przetworach na ciepło i na zimno. Temperatura tego białka nie niszczy, a jedynie denaturuje, czyli zmienia jego strukturę chemiczną (tak jak gotujemy jajko, staje się ono stałe).
Ze względu na neutralność smaku i wszechstronne właściwości formuła Eco Protein Protein 73% kakao może być dodana do wielu preparatów, m.in.:
• Napoje roślinne i koktajle
• Posypany płatkami zbożowymi, jogurtem
• Jako dodatek do puddingów chia lub misek
• Batony energetyczne ze zbóż i/lub nasion
• Pasztety warzywne
• Desery
• Wypieki wszelkiego rodzaju, jako polepszacz konsystencji oraz zwiększający objętość i świeżość wyrobów.
• Aby wzbogacić każde danie wegańskie
Ważne: unikaj przypalania lub rozgotowania jakichkolwiek preparatów zawierających tę formułę
aby w pełni wykorzystać jego zalety.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym miejscu (najlepiej 5-15°C), chronić przed bezpośrednim światłem. W suchych warunkach (najlepiej RH 55-60%) i czystych.
Po otwarciu opakowania należy je szczelnie zamknąć i przechowywać ponownie w opisanych warunkach, aby uniknąć narażenia na wilgoć otoczenia, przylegania zapachów i skażenia mikrobiologicznego.
Skład Mieszanka białkowa wegańska Eco 73% kakao
Organiczne białko ryżowe, organiczne kakao w proszku (10%), organiczne białko grochu, organiczne białko konopne, naturalny aromat
Na 100g:
Alanina (3,52 g), Arginina (5,79 g), Kwas asparaginowy (6,7 g), Cysteina (1,03 g), Kwas glutaminowy (12,28 g), Glicyna (2,67 g), Histydyna (1,62 g), Izoleucyna (3,53 g) ), Leucyna (5,78 g), Lizyna (3,25 g), Metionina (1,39 g), Fenyloalanina (0 g), Prolina (3,31 g), Seryna (3,35 g), Treonina (2,4 g), Tryptofan (4,24 g ), tyrozyna (2,92 g), walina (3,95 g)
Certyfikat
ES-ECO-019-CT Rolnictwo UE/spoza UE
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna348 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy5.3 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe2.1 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe8.8 g
-
Cukry1 g
-
Błonnik pokarmowy7.3 g
-
Białka73 g
-
Sól0.35 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.