czekoladowe białko serwatkowe
-
Bezpieczna płatność z:
Opis
Czyste kakao zapewnia doskonałe właściwości przeciwutleniające, które są bardzo korzystne. Mleko, o doskonałych walorach odżywczych, zawiera zdrowe kwasy tłuszczowe. Cukier kokosowy dostarcza żelaza, cynku, wapnia i potasu.
Właściwości i korzyści z czekoladowe białko serwatkowe
Działa prebiotycznie, sprzyja mikrobiocie jelitowej i reguluje poziom cukru. Przeciwutleniacze zawarte w kakao poprawiają wydajność komórek energetycznych (mitochondriów) i wspomagają wydolność fizyczną.
Zawiera nawet aminokwasy, takie jak kwas glutaminowy, który może być wykorzystywany jako źródło energii przez komórki jelitowe.
Jak zażywać czekoladowe białko serwatkowe?
Zaleca się rozpuścić 35 g białka w proszku razem z 300 ml wody, mleka lub napojów warzywnych w shakerze i dobrze wstrząsać przez 30 sekund. Aby jeszcze lepiej się rozpuściła, możesz użyć blendera, a jeśli dodasz mniej płynu, możesz uzyskać kremową konsystencję, jak mus. Jeśli chcesz dodać węglowodany, rozpuść białko w napojach roślinnych, takich jak ryż, płatki owsiane lub tygrysica.
Skład czekoladowe białko serwatkowe
Koncentrat serwatki (mleko) (80,65%), kakao w proszku (11,29%) i cukier z kwiatów kokosa (8,06%).
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna364 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy2.9 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe1.4 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe11 g
-
Cukry9.5 g
-
Błonnik pokarmowy3.9 g
-
Białka70 g
-
Sól0.5 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.