Białko grochu Eko wanilia
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
Bez soi Wskazuje na brak soi lub jej pochodnych, ale może zawierać śladowe ilości
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
Bez laktozy Wskazuje na brak laktozy, ale może zawierać śladowe ilości
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Białko grochowe Eco wanilia z Green Tahr.
Właściwości i korzyści z Białko grochu Eko wanilia
Organiczne białko grochu o smaku waniliowym jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego wegańskiego białka dietetycznego, odpowiedniego dla praktycznie każdego rodzaju konsumenta, ponieważ może być spożywane przez osoby z alergią lub nietolerancją pszenicy, mleka, jaj i soi. Ze względu na pełen szacunku i ekologiczny proces produkcyjny nie zawiera środków chemicznych ani żadnych sztucznych dodatków.
Organiczne białko grochu o smaku waniliowym zawiera profil aminokwasowy, dzięki czemu jest szczególnie korzystne dla osób prowadzących aktywny tryb życia. Jest bogaty w aminokwasy lizynę i argininę. Niezbędny aminokwas lizyna jest prekursorem karnityny, cząsteczki odpowiedzialnej za przekształcanie kwasów tłuszczowych w energię i pomagającą obniżyć poziom cholesterolu. Wiadomo również, że lizyna pomaga wchłaniać wapń i odgrywa ważną rolę w tworzeniu kolagenu – białka budującego skórę, chrząstki, ścięgna i kości, a także w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Niedobór lizyny występuje rzadko w zbilansowanej diecie śródziemnomorskiej, ale może wystąpić w niezbilansowanej diecie wegańskiej lub u elitarnych sportowców. Wysokie stężenie aminokwasu argininy w tym białku jest jednym z powodów, dla których jest ono wyraźnie skuteczne w budowaniu mięśni.
Organiczne białko grochu o smaku waniliowym jest doskonałym źródłem aminokwasów rozgałęzionych (BCAA): leucyny, izoleucyny i waliny, które są wchłaniane i metabolizowane głównie na poziomie mięśni. Cieszą się dużym zainteresowaniem sportowców na każdym poziomie zaawansowania oraz osób chcących utrzymać lub zwiększyć poziom masy mięśniowej.
Nasze organiczne białko grochu zawiera naturalnie dużą ilość żelaza, cennego dla organizmu minerału ze względu na swoje ważne funkcje. Żelazo jest niezbędne do transportu tlenu, regulacji wzrostu i różnicowania komórek oraz wielu innych czynności. W jego składzie znajdują się również pewne związki fenolowe, posiadające szereg właściwości przeciwutleniających i przeciwzapalnych.
Wykazano , że organiczne białko grochu o smaku waniliowym jest w stanie utrzymać uczucie sytości przez dłuższy czas, dzięki zdolności do obniżania poziomu greliny, hormonu głodu. Białko grochu wytwarza peptydy opóźniające opróżnianie żołądka i wydzielanie greliny.
Jak zażywać Białko grochu Eko wanilia?
Do każdej porcji 30g dodaj napój roślinny, mleko, jogurt lub wodę do smaku (około 200-300ml).
Stosuj go jako składnik naleśników, ciasteczek i ciast. Ze względu na neutralność smaku i wszechstronne właściwości białko grochu o smaku waniliowym można dodawać do wielu preparatów, m.in.:
● Napoje roślinne i koktajle
● Posypany płatkami zbożowymi, jogurtem
● Jako dodatek do puddingów chia lub misek
● Batony energetyczne ze zbóż i/lub nasion
● Pasztety warzywne
● Desery
● Pieczywo każdego rodzaju, jako polepszacz konsystencji oraz zwiększający objętość i świeżość wyrobów.
● Aby wzbogacić każde danie wegańskie
Ważne: aby w pełni wykorzystać jego zalety, należy unikać przypalania lub rozgotowania wszelkich preparatów zawierających nasze białko.
Warunki przechowywania
Trwałość do 12 miesięcy w oryginalnie zamkniętym opakowaniu. Przechowywać w chłodnym miejscu (najlepiej 5-15°C), chronić przed bezpośrednim światłem. W suchych warunkach (najlepiej RH 55-65%) i czystych.
Po otwarciu opakowania należy je szczelnie zamknąć i przechowywać ponownie w opisanych warunkach, aby uniknąć narażenia na wilgoć otoczenia, przylegania zapachów i skażenia mikrobiologicznego.
Skład Białko grochu Eko wanilia
Organiczne białko grochu, naturalny organiczny aromat waniliowy
Na 100g:
Alanina (3,42 g), Arginina (5,66 g), Kwas asparaginowy (9,38 g), Cysteina (0,54 g), Kwas glutaminowy (13,55 g), Glicyna (3,09 g), Histydyna (4,4 g), Izoleucyna (3,8 g) ), Leucyna (6,44 g), Lizyna (6,05 g), Metionina (0,44 g), Fenyloalanina (0 g), Prolina (3,44 g), Seryna (3,84 g), Treonina (2,93 g), Tryptofan (1,9 g ), tyrozyna (3,17 g), walina (4,08 g)
Certyfikat
ES-ECO-019-CT Rolnictwo UE/spoza UE
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna372 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy7.4 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe2 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe4.8 g
-
Cukry0.2 g
-
Błonnik pokarmowy4.1 g
-
Białka81 g
-
Sól0.1 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.