laktaza
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
Bez soi Wskazuje na brak soi lub jej pochodnych, ale może zawierać śladowe ilości
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
Bez laktozy Wskazuje na brak laktozy, ale może zawierać śladowe ilości
-
Wegetariański Nie zawiera zwierząt, ale może zawierać produkty zwierzęce, takie jak mleko, jaja lub miód
Opis
Te krople laktazy zawierają płynny enzym laktazy, który pomaga rozkładać laktozę. Idealny do gotowania bez laktozy i pieczenia w przypadkach nietolerancji laktozy
Właściwości i korzyści z laktaza
Z tymi kroplami laktazy możesz zrobić własne płynne produkty mleczne (słodycze) bez laktozy. Pomyśl o mleku, mleku czekoladowym, bitej śmietanie, śmietance do gotowania i mascarpone. Dodając krople do tych produktów mlecznych, możesz np. gotować i piec bez laktozy.
Jak zażywać laktaza?
Zaleca się dodać 5 kropli na 1 litr mleka lub innego płynnego niekwaśnego (kwaśnego) produktu mlecznego. Dobrze wymieszaj i pozostaw w lodówce na 24 godziny. Co najmniej 80% laktozy zostanie już rozbite. Dodaj więcej kropli, aby uzyskać wyższy współczynnik konwersji.
Chcesz natychmiast użyć produktu bez czekania? Tak więc dodaj 5 do 10 kropli na 120 ml produktu mlecznego. Nie stosować do kwaśnych/kwaśnych produktów mlecznych, takich jak jogurt i maślanka.
Skład laktaza
Za 10 kropli:
Laktaza (1500 NLU/ 0,25 mg), Konserwant (gliceryna), Woda.
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
1 pytania
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.