Spirulina Eco w proszku
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
Bez soi Wskazuje na brak soi lub jej pochodnych, ale może zawierać śladowe ilości
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
Bez laktozy Wskazuje na brak laktozy, ale może zawierać śladowe ilości
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Arthrospira to nitkowate sinice charakteryzujące się cylindrycznym kształtem, wielokomórkowymi włoskami w otwartej, swobodnie pływającej lewej helisie.Właściwości i korzyści z Spirulina Eco w proszku
Występują naturalnie w jeziorach tropikalnych i subtropikalnych o wysokim pH i dużej koncentracji węglanów i wodorowęglanów.
Suszona Spirulina zawiera około 60% białka (51-71%). Jest to kompletne białko zawierające wszystkie niezbędne aminokwasy, aczkolwiek ze zmniejszoną ilością metioniny, cysteiny i lizyny w porównaniu do białek mięsa, jaj i mleka. Jest jednak lepsze od typowego białka roślinnego, np. pochodzącego z roślin strączkowych.
Zawartość lipidów w Spirulinie wynosi około 7% wagowo i jest bogata w kwas gamma-linolenowy (GLA), a także zapewnia kwas alfa-linolenowy (ALA), kwas linolowy (LA), kwas stearydonowy (SDA), kwas eikozapentaenowy (EPA), kwas dokozaheksaenowy (DHA) i kwas arachidonowy (AA). Spirulina zawiera witaminy B1 (tiamina), B2 (ryboflawina), B3 (nikotynamid), B6 (pirydoksyna), B9 (kwas foliowy), witaminę C, witaminę A i witaminę E. Jest także źródłem potasu, wapnia, chrom, miedź, żelazo, magnez, mangan, fosfor, selen, sód i cynk. Spirulina zawiera wiele pigmentów, które mogą być korzystne i biodostępne, w tym beta-karoten, zeaksantyna, chlorofil-a, ksantofil, echinon, myksoksantofil, kantaksantyna, diatoksantyna, 3'-hydroksyekinenon, beta-kryptoksantyna i oscylaksantyna, oprócz fikobiliprotein c- fikocyjanina i allofikocyjanina.
Jak zażywać Spirulina Eco w proszku?
Spirulinę można dodawać do napojów, jogurtów, zup, gazpacho i sałatek.Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym miejscu (najlepiej 5-15°C), chronić przed bezpośrednim światłem. W suchych warunkach (najlepiej RH 55-65%) i czystych.
Po otwarciu zamknąć hermetycznie i przechowywać ponownie w opisanych warunkach, aby uniknąć narażenia na wilgoć otoczenia, przylegania zapachów i skażenia mikrobiologicznego.
Skład Spirulina Eco w proszku
100% Algi Spirulina (Arthrospira platensis) z upraw ekologicznych, w postaci proszku.Certyfikat
ES-ECO-019-CT Rolnictwo spoza UETabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna350 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy8.2 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe2.65 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe15 g
-
Cukry1.95 g
-
Błonnik pokarmowy7 g
-
Białka55 g
-
Sól0.07 g
-
Żelazo45 mg
-
Witamina B1 / Tiamina5.5 mg
-
Witamina B2 / Riboflavina4 mg
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.