Czysta spirulina w makaronie
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
Nie zawiera barwników Nie zawiera barwników
-
100% naturalny Wykonane z naturalnych komponentów
-
Bez konserwantów Nie zawiera dodatków przedłużających trwałość produktu
-
Bez dodatków Nie zawiera dodatkowych substancji
-
Wolny od pestycydów Nie zawiera pestycydów
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Organiczna spirulina w wysokiej jakości pasmach, wyprodukowana i certyfikowana w Parku Przyrody Serra Calderona (Walencja). Dzięki unikalnemu suszeniu w niskiej temperaturze zostają zachowane właściwości całej spiruliny i wysoka zawartość niezbędnych składników odżywczych: kompleks multiwitaminowy, kompletne białko roślinne, niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (omega 3, 6), sole mineralne, przeciwutleniacze, pierwiastki śladowe.
Właściwości i korzyści z Czysta spirulina w makaronie
Kompletne białko roślinne (zawiera 8 niezbędnych aminokwasów), minerały (wapń, magnez, fosfor, potas), niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (Omega-3, Omega-6), błonnik, pierwiastki śladowe (mangan, cynk, żelazo (najbogatszy w żywność) w żelazie)), enzym SOD (rola w neutralizacji wolnych rodników), fitopigmenty przeciwutleniające (beta-karoten, ksantofil, chlorofil, fikocyjanina, zeaksantyna).
Zapewnia energię, witalność i dobre samopoczucie. Idealny jako uzupełnienie diety.
Jak zażywać Czysta spirulina w makaronie?
Zaleca się do regularnego spożycia, zaleca się spożywać od 3 do 5 g dziennie (1 do 2 łyżek kawy).
W przypadku bardziej intensywnego spożycia (sportowcy, zmiany pory roku, stany anemii lub sporadyczne zmęczenie) zaleca się 5 do 8 g dziennie (2 do 3 łyżek stołowych) przez 2 do 3 miesięcy.
Makaron Spirulina jest gotowy do spożycia i rozkoszowania się!
Środki ostrożności
Spirulina jako nieprzetworzona, naturalna żywność nie ma prawie żadnych przeciwwskazań, jednak jeśli cierpisz na jakąkolwiek nietolerancję lub alergię, lepiej skonsultować się z lekarzem. Wysoka zawartość żelaza oznacza, że nie jest zalecany osobom z nadmiarem żelaza we krwi (hemochromatozą).
Warunki przechowywania
2 lata w suchym miejscu i chronionym przed światłem. Jeśli chcesz zmienić opakowanie (torebka Ecospirulina jest szczelna), możesz przechowywać spirulinę w ciemnym, szczelnym szklanym słoiczku.
Skład Czysta spirulina w makaronie
Czysta spirulina (100%).
Certyfikat
ES-ECO-020-CV
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.