Zielona soczewica
Wartości produktów
-
Made in Italy Produkt wytworzony we Włoszech
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Zielona soczewica z Probios to roślina strączkowa znana i używana od czasów starożytnych. Jest to roślina uprawiana na całym świecie, a także we Włoszech.
Wskazanie
Ta zielona odmiana jest idealna do przygotowywania zup lub dań głównych. Wśród jego właściwości odżywczych wyróżnia się wysoka naturalna zawartość białek i włókien roślinnych.
Sposób przyjmowania
Są zalecane do przygotowania wielu przepisów: idealne zarówno na pierwsze, jak i drugie danie oraz w wielu innych preparatach sugerowanych przez wyobraźnię!
Środki ostrożności
Mogą zawierać śladowe ilości sezamu, orzechów, soi i zbóż zawierających gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica khorasan kamut).
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od źródeł światła i ciepła.
Składniki
Soczewica czerwona (Lens esculenta sbp. Macrosperma)
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna1402 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy1 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.14 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe51.1 g
-
Cukry1.8 g
-
Błonnik pokarmowy22.7 g
-
Białka13.8 g
-
Sól0.02 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.