Soczewica koralowa
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Ecocert Produkt ekologiczny certyfikowany przez ECOCERT
-
Brak alergenów Nie zawiera alergenów
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Soczewica koralowa Priméal ma wiele zalet: jest bogata w białko i źródło błonnika, szybko się gotuje i ma naturalny żółto-pomarańczowy kolor.
Wskazanie
Stosunkowo krucha po ugotowaniu czerwona soczewica najlepiej nadaje się do zup, puree ziemniaczanego i terriny. W towarzystwie płatków zbożowych stanowi roślinną alternatywę dla białek zwierzęcych.
Sposób przyjmowania
Zaleca się przepłukać i ugotować 1 część soczewicy koralowej w 2 częściach wody (lub bulionu), z cebulą, przyprawami… przez 10 minut.
Środki ostrożności
Brak alergenów. Ślady alergenów, skontaktuj się z nami
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, chronić przed światłem.
Składniki
Soczewica koralowa.
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna346 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy1.5 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.2 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe51.5 g
-
Cukry0.9 g
-
Błonnik pokarmowy9.3 g
-
Białka27 g
-
Sól0.02 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.