Organiczna czerwona fasola
Wartości produktów
-
Made in Italy Produkt wytworzony we Włoszech
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Czerwona fasola uprawiana we Włoszech. Ceniony za delikatny smak i nadający się do tysiąca zastosowań w kuchni, zarówno samodzielnie, jak i w połączeniu z innymi roślinami strączkowymi i zbożami.
Sposób przyjmowania
Zaleca się moczyć przez 12 godzin, aby skrócić czas gotowania i uruchomić procesy zwiększające wartość odżywczą roślin strączkowych. Dodaj sól dopiero po ugotowaniu, aby uniknąć stwardnienia skóry. Zaleca się, aby zarówno do namaczania, jak i do gotowania dodawać algi Kombu, które zmiękczają łupiny roślin strączkowych i zwiększają ich strawność.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
Składniki
Fasola czerwona (100%).
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna337 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy1.1 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.2 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe46 g
-
Cukry2.1 g
-
Błonnik pokarmowy15 g
-
Białka23 g
-
Sól0.03 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.