Komosa ryżowa prawdziwa biel
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
Ecocert Produkt ekologiczny certyfikowany przez ECOCERT
-
Wegetariański Nie zawiera zwierząt, ale może zawierać produkty zwierzęce, takie jak mleko, jaja lub miód
-
Brak alergenów Nie zawiera alergenów
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Biała komosa ryżowa Primeala to ziarno z rodziny Chenopodiaceae (podobnie jak szpinak) zasymilowane z zbożem dzięki swojemu składowi odżywczemu. Komosa ryżowa jest źródłem bardzo dobrze zbilansowanych białek, źródłem błonnika i magnezu.
Wskazanie
Boliwijska komosa ryżowa może być spożywana na ciepło lub na zimno w sałatkach, słona lub słodka.
Sposób przyjmowania
Wskazane jest spłukanie i gotowanie 1 objętości komosy ryżowej w 2 objętościach pod przykryciem wody przez 10 do 15 minut, a następnie sól. Jedz sałatki na ciepło lub zimno, słone lub słodkie. Jako danie główne podaj 1 szklankę komosy ryżowej (150 g) dla 2 osób.
Warunki przechowywania
Przechowywać w suchym, umiarkowanym miejscu, z dala od światła
Składniki
Komosa ryżowa (chenopodium quinoa) z rolnictwa ekologicznego.
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna379 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy5.1 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.6 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe67.5 g
-
Cukry4.3 g
-
Błonnik pokarmowy6.3 g
-
Białka12.8 g
-
Sól0.1 g
-
Magnezz189 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.