Ekologiczna biała komosa ryżowa
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
Bez laktozy Wskazuje na brak laktozy, ale może zawierać śladowe ilości
-
Bez konserwantów Nie zawiera dodatków przedłużających trwałość produktu
-
Wegetariański Nie zawiera zwierząt, ale może zawierać produkty zwierzęce, takie jak mleko, jaja lub miód
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Quinoa Blanca Origins Bio to alternatywa dla ryżu, makaronu i ziemniaków. Komosa ryżowa to lekkostrawne pseudozboże, które pojawiło się w europejskiej spiżarni jako alternatywa, ponieważ jej właściwości i wszechstronność nie pozostawiają nikogo obojętnym.
Wskazanie
White Quinoa Origins Bio to żywność pochodząca z upraw ekologicznych i najwyższej jakości. Jest bogaty w wolno wchłaniane węglowodany i ma wysoką zawartość błonnika, niezbędnego dla uczucia sytości i prawidłowej pracy jelit.
Komosa ryżowa to pseudozboże o dużej wartości odżywczej. Dostarcza pełnowartościowego białka, zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy, dzięki czemu jest ważnym źródłem dla wegetarian i wegan. Oprócz tego, że jest pełen składników odżywczych, jego przygotowanie jest bardzo łatwe i praktyczne, a ponadto można go stosować jako składnik każdego posiłku, czy to śniadania, czy kolacji.
Jest to pokarm o wysokiej zawartości mikroelementów, a konkretnie witamin z grupy B, witaminy E, żelaza, potasu, cynku, selenu, magnezu, manganu, miedzi i fosforu, które przyczyniają się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, ochrony układu odpornościowego, zapobieganie starzeniu się komórek i dobre samopoczucie psychiczne.
Sposób przyjmowania
Zaleca się stosować jako alternatywę dla ryżu, makaronu i ziemniaków. Zaleca się moczenie go przez 6 godzin przed gotowaniem, aby wyeliminować fityniany, czyli substancje, które utrudniają wchłanianie niektórych składników odżywczych i usuwają gorzki smak saponin.
Aby go ugotować, po prostu umieść go w przykrytym garnku z podwójną ilością wrzącej wody i odrobiną różowej soli himalajskiej i gotuj na małym ogniu przez 15 minut. Podobnie jak inne zboża, z tym pokarmem można tworzyć różne potrawy. Podczas gotowania quinoa można dodać warzywa, szybko tworząc proste danie. Na śniadanie lub przekąskę, słodka owsianka z komosy ryżowej to doskonała opcja.
Środki ostrożności
Może zawierać śladowe ilości soi, nasion sezamu, orzeszków ziemnych, orzechów drzewnych, siarczynów i dwutlenku siarki.
Warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Składniki
Biała komosa ryżowa z upraw ekologicznych.
Certyfikat
PT-BIO-02
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna376 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy6 g
-
Nasycone kwasy tłuszczoweg
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe70 g
-
Cukryg
-
Błonnik pokarmowy6 g
-
Białka14 g
-
Sól0.06 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.