Organiczna mąka gryczana
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
-
Doskonała opcja, gdy chcesz uniknąć mąki z glutenem.
Excelente opción cuando se quieren evitar las harinas con gluten.
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał
Organiczna mąka gryczana opinii
Based in 1 review
-
5 stars1
-
4 stars0
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Mąka Gryczana Eko to rodzaj mąki pochodzącej z roślin. Często jest stosowany jako zamiennik innych rodzajów mąki w wypiekach i zapewnia bogaty, orzechowy smak.
Wskazanie
Jest doskonałym źródłem białek roślinnych o wysokiej wartości biologicznej, ponieważ zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy. Pomaga utrzymać stabilny poziom glukozy dzięki złożonym lub wolno wchłanianym węglowodanom. Posiada właściwości przeciwutleniające, co pomaga zapobiegać procesom starzenia. Dzięki wysokiej zawartości błonnika pomaga regulować pasaż jelitowy i daje efekt sytości. Działa przeciwzapalnie i przeciwbakteryjnie, pomaga regulować napięcie.
Sposób przyjmowania
Zaleca się do wyrobu naleśników, japońskiego makaronu soba, babeczek, gofio, pieczywa i ciastek. Wiele rodzajów wypieków można zastąpić innymi rodzajami mąki.
Środki ostrożności
Może zawierać śladowe ilości: glutenu, soi, orzechów, sezamu i selera.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Składniki
Mąka pszenna ekologiczna (100%).
Certyfikat
ES-ECO-019-CT
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna346 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy1.25 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.23 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe96 g
-
Cukry1 g
-
Błonnik pokarmowy0 g
-
Białka6.3 g
-
Sól0.01 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.