Mąka z ciecierzycy Eco
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
Nie zawiera barwników Nie zawiera barwników
-
Bez laktozy Wskazuje na brak laktozy, ale może zawierać śladowe ilości
-
Bez konserwantów Nie zawiera dodatków przedłużających trwałość produktu
-
Bez dodatków Nie zawiera dodatkowych substancji
-
Nie zawiera sztucznych aromatów Nie zawiera dodatków, które zapewniają aromat
-
Wegetariański Nie zawiera zwierząt, ale może zawierać produkty zwierzęce, takie jak mleko, jaja lub miód
-
Brak alergenów Nie zawiera alergenów
-
Bez dodatku cukru Do produktu nie dodano żadnego cukru o właściwościach słodzących.
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
-
Wierząc w składniki uważam, że jest bardzo dobry!
Acreditando nos ingredientes penso que é muito boa!
Tłumaczone z naturitas.pt
Zobacz oryginał -
Bardzo dobry smak i dobra jakość
Muy buen sabor y calidad buena
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał
Mąka z ciecierzycy Eco opinii
Based in 2 reviews
-
5 stars2
-
4 stars0
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Mąka z ciecierzycy wyróżnia się szczególnie wysokim udziałem białka i błonnika. Nieporównywalnie więcej błonnika niż szkodliwe rafinowane mąki stosowane obecnie w piekarnictwie.
Wskazanie
Badania są bardzo rozstrzygające, jeśli chodzi o spożycie błonnika: ci, którzy spożywają większą ilość błonnika, mają mniejsze ryzyko zachorowania na cukrzycę, choroby okrężnicy, otyłość i nadwagę.
Posiada niski indeks glikemiczny, zapobiegając nagłym wzrostom i spadkom poziomu cukru we krwi. Zawartość błonnika pomaga spowolnić wchłanianie cukru do krwi. Fakt ten ma ogromne znaczenie dla osób z cukrzycą, zespołem metabolicznym czy problemami związanymi z poziomem cukru we krwi.
Wspomaga zdrowie serca i układu krążenia. Jego wysoka gęstość odżywcza pomaga zrównoważyć poziom cholesterolu i zmniejsza nadciśnienie. Zawiera spory poziom polifenoli, które są silnymi przeciwutleniaczami.
Sposób przyjmowania
Zaleca się stosowanie w różnego rodzaju preparatach kulinarnych, takich jak wszelkiego rodzaju wypieki (w połączeniu z innymi mąkami), naleśniki, naleśniki, w celu zastąpienia jajka w połączeniu z 50% wody, jako zagęstnik do zup, bulionów, sosów i gulaszu, w batonach proteinowych , ciasteczka, krakersy, krokiety i pasztety.
Jeśli nie masz zwyczaju regularnego spożywania roślin strączkowych, mąkę z ciecierzycy należy wprowadzać do diety w niewielkich ilościach.
Środki ostrożności
Ze względu na wysoką zawartość błonnika ważne jest, aby pić dużo wody, aby ułatwić trawienie i transport jelitowy. Jeśli powoduje dyskomfort trawienny, dodaj go w małych ilościach i zawsze w gotowanych preparatach.
Warunki przechowywania
Przechowywać w zamkniętych pojemnikach w temperaturze pokojowej, chronić przed bezpośrednim światłem. W suchych i czystych warunkach. Czas trwania do 24 miesięcy w oryginalnie zamkniętym pojemniku.
Składniki
Ekologiczna mąka z ciecierzycy (Cicer arietinum).
Certyfikat
ES-ECO-019-CTTabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna364 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy6.04 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.6 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe60 g
-
Cukry24 g
-
Błonnik pokarmowy12 g
-
Białka19.3 g
-
Sólg
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.