Ekologiczna bezglutenowa mąka z ciecierzycy
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
Nie zawiera cukru Zawiera maksymalnie 0,5 g cukrów na 100 g
-
Bez laktozy Wskazuje na brak laktozy, ale może zawierać śladowe ilości
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Mąka z ciecierzycy Sol Natural Bio to bezglutenowa mąka wyprodukowana ze składników pochodzących z upraw ekologicznych, zawiera również dużą ilość białka. Ma również wysoką moc sycącą i energetyczną, dzięki zawartości błonnika i węglowodanów złożonych.
Wskazanie
Użyj tej organicznej mąki jako zdrowej alternatywy dla rafinowanej lub zawierającej gluten mąki pszennej.
Właściwości ciecierzycy:
- Świetne źródło białka roślinnego.
- Świetne źródło błonnika.
- Obniżają poziom cholesterolu.
- Bogaty w witaminy B1, B2, B9, C, E i K.
- Źródło składników mineralnych takich jak wapń, cynk, magnez, żelazo, potas i fosfor.
- Zmniejsza anemię.
Sposób przyjmowania
Jest idealny do przygotowywania pikantnych przepisów, zagęszczania sosów lub tworzenia pysznych przepisów na ciasta.
Środki ostrożności
Nie zostały one opisane.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
Składniki
Mąka z ciecierzycy z upraw ekologicznych.
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna347 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy6.3 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.6 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe45.3 g
-
Cukry2.4 g
-
Błonnik pokarmowy15.5 g
-
Białka19.6 g
-
Sól0.06 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.