Mąka kukurydziana (przesiana bez zarodków)
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Mąka kukurydziana najlepszej jakości ekologicznej, do przetworów bezglutenowych, ma wysoką zawartość węglowodanów. 100% ekologiczny.
Źródło włókna.
Wskazanie
Kukurydza ta jest tradycyjnie używana do wyrobu tortilli, tacos i pieczywa bezglutenowego. Można go dodać do dowolnego pieczywa lub wypieku mącznego, aby go wzbogacić. Jest bogaty w dobrej jakości tłuszcze.
Sposób przyjmowania
Zaleca się stosowanie puree lub zmieszanych z innymi mąkami do robienia ciasteczek, chleba m.in.
Środki ostrożności
Może zawierać śladowe ilości orzechów, sezamu i glutenu.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu (poniżej 18º), suchym, chronionym przed światłem słonecznym i odizolowanym od podłoża.
Składniki
Przesiana mąka kukurydziana *
(*) Z rolnictwa ekologicznego.
Certyfikat
ES-ECO-020-CV Rolnictwo UE
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna345 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy1.8 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.25 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe75.7 g
-
Cukry0.3 g
-
Błonnik pokarmowy3.6 g
-
Białka7.5 g
-
Sól0.1 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.