Eco Mąka kukurydziana
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Opis
Eco Cornmeal jest generalnie źródłem węglowodanów i błonnika, co czyni go idealnym pożywieniem dla zdrowej i zróżnicowanej diety.
Wskazanie
Ma wysoką wartość energetyczną, podobnie jak pszenica, chociaż ma więcej tłuszczu i mniej białka. To także mąka zawierająca wiele witamin i minerałów. Dzięki temu wzmacnia układ kostny i stymuluje jego wzrost oraz korzystnie wpływa na zdrowie układu krążenia i układu nerwowego. Inną charakterystyczną cechą mąki kukurydzianej jest wysoka zawartość błonnika. Co zapewni efekt sytości i jest korzystne w zapobieganiu zaburzeniom trawienia, regulacji pracy jelit, zmniejszeniu ryzyka zaparć.
Sposób przyjmowania
Zaleca się mieszać z mąkami z innych zbóż (pszenicy, ryżu, owsa) w celu uzyskania odpowiedniej konsystencji i elastyczności. Mąka kukurydziana jest mieszana z innymi mąkami w farszach, ciastach lub ciastkach, nadając lekko słodki smak. Oprócz zastosowania do pieczenia, doskonale nadaje się do podawania dobrego ciasta na krokiety i krakersy.
Środki ostrożności
Może zawierać śladowe ilości: glutenu, soi, orzechów, sezamu, mleka, selera i musztardy.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Składniki
Mąka kukurydziana ekologiczna (100%).
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna344 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy1.6 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.34 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe76.4 g
-
Cukry0.88 g
-
Błonnik pokarmowy2.6 g
-
Białka4.6 g
-
Sól0.02 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.