Makaron Fettuccine (niskobiałkowy)
Wartości produktów
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
Nie zawiera mleka Wskazuje na brak mleka lub przetworów mlecznych, ale może zawierać śladowe ilości.
Opis
Makaron Aproten Fettuchini. Niskobiałkowy włoski makaron w kształcie małych wstążek: dobra opcja do podawania z bogatymi, gęstymi sosami.
Wskazanie
Makaron Aproten nie zawiera pszenicy ani laktozy oraz ma niską zawartość soli i potasu, dzięki czemu nadaje się również dla osób z problemami nerek.
Sposób przyjmowania
- Zagotuj 4 szklanki wody na 62 g makaronu.
- Makaron zalać wrzącą wodą i gotować przez 10 minut lub do miękkości.
- Odcedź i płucz pod bieżącą wodą przez około 2 minuty, aby usunąć nadmiar skrobi.
- Wskazane czasy gotowania mogą się różnić w zależności od metod gotowania i smaków.
Środki ostrożności
Produkt może zawierać śladowe ilości mleka, jaj, łubinu. Zawiera źródło fenyloalaniny.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
Składniki
Skrobia kukurydziana; skrobia ziemniaczana; inulina; aromaty; emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; aromaty.
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna347 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy1 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.8 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe81 g
-
Cukry0.3 g
-
Błonnik pokarmowy6 g
-
Białka0.4 g
-
Sód12 mg
-
Fosfor29 mg
-
Potas20 mg
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.