Organiczne Chia
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Są doskonałym źródłem błonnika i przeciwutleniaczy, wapnia, białek i kwasów tłuszczowych omega - 3 pochodzenia roślinnego. Wywołują uczucie sytości, ponieważ wchłaniają 10 razy więcej wody w wodzie, tworząc obszerny żel (rozpuszczalne włókno).
Wskazanie
Aby kwasy omega 3 prawidłowo się asymilowały, nasiona chia muszą być bardzo dobrze zmielone lub przeżute. W każdym razie wskazane jest ich namoczenie. W szczególności błonnik chia jest bardzo interesujący, ponieważ jest rodzajem błon śluzowych, co nadaje mu wyjątkowości w przygotowywaniu deserów lub koktajli mlecznych (błonnik zawarty w łyżeczce chia jest równoważny z błonnikiem zawartym w jabłku), i zmniejsza indeks glikemiczny towarzyszącego pokarmu.
Sposób przyjmowania
Zaleca się stosować go w małych ilościach, od 2 do 3%, jako dodatek wzbogacający do wszystkich rodzajów wypieków, takich jak: chleb, ciastka, ciasta, makarony spaghetti (3 do 5%), pieczywo pełnoziarniste (maks. 10%) itp.
Można go również dodawać bezpośrednio jako składnik odżywczy w płatkach śniadaniowych i musli, w mleku warzywnym, jogurtach, sałatkach, sosach, zupach, płatkach itp.
Środki ostrożności
Nie przekraczaj zużycia 15 g dziennie.
Składniki
Nasiona Chia (100%).
Certyfikat
ES-ECO-023-MATabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna455.5 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy30.5 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.4 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe37.4 g
-
Cukry4.5 g
-
Błonnik pokarmowy25.1 g
-
Białka22.3 g
-
Sól0.03 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.