Eko wegańska krepa
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
Bez soi Wskazuje na brak soi lub jej pochodnych, ale może zawierać śladowe ilości
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
Bez laktozy Wskazuje na brak laktozy, ale może zawierać śladowe ilości
-
Bez dodatków Nie zawiera dodatkowych substancji
-
Bez dodatku cukru Do produktu nie dodano żadnego cukru o właściwościach słodzących.
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Vegan Eco Crepe firmy nuveg to preparat składający się z mieszanki składników specjalnie wyselekcjonowanych pod kątem idealnej równowagi organoleptycznej i technicznej.
Wskazanie
Zaprojektowany, aby ułatwić i przybliżyć konsumentowi wysokiej jakości ciasto. Produkt najwyższej jakości i łatwy w wykonaniu.
Vegan Eco Crepe od nuveg NIE zawiera glutenu, idealny dla osób z nietolerancją glutenu i ułatwiający trawienie w porównaniu do innych przepisów z glutenem. Jest to również produkt odpowiedni dla osób z nietolerancją laktozy.
Naturalny naleśnik gotowy w 3 minuty, słony lub słodki, w zależności od gustu, 100% WEGAŃSKI i organiczny. Pyszne i łatwe w przygotowaniu, pokochasz swoje posiłki, śniadania lub przekąski.
Na słodko lub na słono: przepisy są nieograniczone, więc nie pominiesz najłatwiejszego, najbardziej pożywnego i pysznego śniadania, przekąski lub kolacji. Do posiłku razem z warzywami, jako deser lub danie wytrawne, przygotowywane i doprawiane według upodobań.
Mąka kukurydziana : Kukurydza jest bardzo energetycznym pokarmem i jedynym zbożem, które zawiera znaczne ilości karotenu (witaminy A). Jest również bogaty w magnez, potas, fosfor, żelazo i kwas krzemowy, a także witaminy z grupy B.
Mąka ryżowa: Mąka ryżowa jest szeroko stosowanym składnikiem, zarówno w kuchni, jak iw ciastach, ze względu na jej zdolność do zagęszczania sosów, farszów i różnych rodzajów ciast. Jest to rodzaj mąki, który wchłania niewielką ilość wody, nie tworzy przy tym charakterystycznej dla glutenu sprężystości, dlatego dla uzyskania doskonałego efektu końcowego zaleca się mieszanie jej z innymi rodzajami mąki.
Organiczna inulina z agawy to rodzaj rozpuszczalnego błonnika z rodziny fruktanów, obecnego w różnych warzywach. Składa się z łańcuchów cząsteczek fruktozy połączonych ze sobą w taki sposób, że nie mogą być trawione w jelicie cienkim. Po spożyciu inulina przemieszcza się do jelita grubego, gdzie działa jako prebiotyk, czyli jest źródłem pożywienia dla pożytecznych bakterii w okrężnicy.
Odżywcze drożdże mają pyszny, lekko słony smak, nie gorzki w przeciwieństwie do tradycyjnych drożdży piwowarskich. Jest wyjątkowym źródłem wysokiej jakości białka. Zawiera 46% biodostępnego białka, to pożywienie jest również niezwykle bogate we wszystkie witaminy z grupy B.
Ciecierzyca posiada wyjątkowe wartości odżywcze: dostarcza węglowodanów, białek roślinnych, błonnika, witamin, składników mineralnych, ma niską zawartość tłuszczu.
Vegan Eco Crepe od nuveg to preparat w proszku o niezwykłych właściwościach odżywczych. Idealnie nadaje się do wzbogacenia diety osób zdrowych i rekonwalescentów, dzieci, sportowców, wegan czy wegetarian. Dzięki składnikom pochodzenia roślinnego preparat zawiera również różne cenne składniki odżywcze, w tym witaminy, minerały, niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe i błonnik oraz jest naturalnie wolny od hormonów i antybiotyków.
Podobnie jak wszystkie produkty nuveg, La Crepe jest wegański, bardzo nisko przetworzony, bezglutenowy, nie zawiera laktozy, nie zawiera soi, nie zawiera GMO i ma czystą etykietę.
Główne zalety:
-Gotowy do gotowania po kilku chwilach nawodnienia wodą.
-Ma elastyczną i jednocześnie solidną konsystencję.
-Smakuje tak samo, jakby był zrobiony z jajka i mleka.
-Bogaty w kwas pantotenowy (B5).
-Kwas pantotenowy pomaga zmniejszyć uczucie zmęczenia i znużenia.
-Kwas pantotenowy przyczynia się do prawidłowej sprawności intelektualnej.
-Kwas pantotenowy przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.
-Kwas pantotenowy przyczynia się do syntezy i prawidłowego metabolizmu hormonów steroidowych, witaminy D i niektórych neuroprzekaźników.
-Dobrze tolerowany przez przewód pokarmowy.
-Bez glutenu. Odpowiedni dla celiakii.
-Źródło składników odżywczych i minerałów.
-Idealny do wszelkiego rodzaju przetworów na ciepło lub na zimno.
-Dla Wegetarian i Wegan za cenny wkład odżywczy o niezwykle wysokiej biodostępności.
-Bez jakichkolwiek dodatków (barwników, sztucznych słodzików, konserwantów) oraz bez substancji wypełniających, wiążących lub innych substancji pomocniczych.
-Wspaniały smak, wyśmienity smak.
-Nie narażony na napromieniowanie.
- Poddany rygorystycznym kontrolom mikrobiologicznym, mykotoksycznym i metalowym.
Sposób przyjmowania
O każdej porze dnia, aby zabić głód lub zaspokoić pragnienie.
Puść wodze fantazji i wypełnij swoje naleśniki/gofry słodkimi lub pikantnymi składnikami!
Przygotuj naleśniki z pomarańczą, karmelem, kokosem lub jabłkiem, a także pyszne czekoladowo-bananowe, czekoladowo-orzechowe i naturalne naleśniki, aby przygotować je według własnych upodobań.
Sposób użycia: zmieszać 100 g preparatu ze 170 g CIEPŁEJ wody (co odpowiada 3 naleśnikom).
Przygotowanie:
1.- Wlać 100 g (ok. 10 łyżek stołowych) do miski lub shakera. Dodaj 170 ml letniej wody.
2.- Wstrząsać aż do uzyskania jednorodnej masy.
3.- Na patelnię (na naleśniki) lub gofrownicę włóż ciasto, podgrzej ze szczyptą oleju roślinnego.
4.- Jedz je z ulubioną słodką lub słoną polewą lub nadzieniem.
Przygotuj naleśniki z pomarańczą, karmelem, kokosem lub jabłkiem, a także pyszne czekoladowo-bananowe, czekoladowo-orzechowe i naturalne naleśniki, aby przygotować je według własnych upodobań.
Środki ostrożności
Osoby stosujące restrykcyjne diety powinny skonsultować się ze swoim pracownikiem służby zdrowia lub dietetykiem przed przyjęciem lub odrzuceniem stosowania naszych produktów. Uwaga: Przerwać stosowanie, jeśli wystąpią jakiekolwiek działania niepożądane.
Warunki przechowywania
Preparat w proszku przechowywać w chłodnym miejscu (najlepiej 5-15ºC), chroniąc przed bezpośrednim światłem. W suchych (najlepiej wilgotności względnej 55-65%) i czystych warunkach. Po przygotowaniu ciasta, zgodnie z instrukcją w książce kucharskiej, można je przechowywać w lodówce do momentu użycia.
Składniki
Skrobia kukurydziana*, mąka ryżowa*, mleko kokosowe*, inulina z agawy (od OlifructineTM)*, mąka z ciecierzycy*, mączka lniana*, drożdże odżywcze*, białko wegańskie*, sól i kurkuma*.
(*) Z upraw ekologicznych.
Certyfikat
ES-ECO-019-CT Rolnictwo UE
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna1588 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy8 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe6 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe60 g
-
Cukry5 g
-
Błonnik pokarmowy15 g
-
Białka9 g
-
Sól0.4 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.