Ksylitol Krystalizowany
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
Bez laktozy Wskazuje na brak laktozy, ale może zawierać śladowe ilości
-
Diabetyk Używam tylko tego cukru, który również jest zalecany. Jestem z tego bardzo zadowolony.
Diabétique je n utilise que ce sucre qui est d ailleurs recommandé. J en suis très satisfaite
Tłumaczone z naturitas.fr
Zobacz oryginał -
Dobry zamiennik cukru. Lepiej dla zdrowia
Très bon remplaçant du sucre. Meilleur pour la santé
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
Bardzo dobry produkt dla diabetyków. Tak, polecę o wiele skuteczniejszy niż Stevia
Très bon produit pour les diabétiques. Oui je le recommanderai beaucoup plus efficace que Stevia
Tłumaczone z naturitas.fr
Zobacz oryginał -
Zamawiam go pierwszy raz i nie wiedziałem o tej marce w Naturitas , ale wydaje mi się to dobre
Es mi primera vez que lo pido y tampoco sabia de esta marca en Naturitas, pero me parece bueno
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał
Ksylitol Krystalizowany opinii
Based in 4 reviews
-
5 stars3
-
4 stars1
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Ksylitol krystalizowany przez Fructivia to naturalny słodzik występujący w brzozie, kukurydzy, buku i owocach. Ma słodki smak identyczny jak sacharoza bez posmaku, ale o 40% niższą wartość energetyczną. Ksylitol brzozowy może być bez problemu stosowany u diabetyków.
Wskazanie
Ten ksylitol pozyskiwany jest wyłącznie z kory brzozy. Ksylitol brzozowy został odkryty w latach 90. XIX wieku przez naukowców niemieckich i francuskich. Dopiero w latach 70. jego korzystny wpływ na zęby wykazali Kauko Mäkinen i Arje Scheinin z Instytutu Odotonologii na Uniwersytecie w Turku. Ksylitol brzozowy hamuje wzrost kwasowości i zapobiega powstawaniu ubytków.
Ksylitol brzozowy zmniejsza ilość płytki nazębnej i zapobiega przenoszeniu próchnicy z matki na dziecko. Zmniejsza również częstość występowania infekcji ucha u małych dzieci. Ksylitol brzozowy jest wytwarzany przemysłowo z kory brzozowej, dlatego nazywany jest również „cukrem brzozowym”.
W przeciwieństwie do cukrów, ksylitol nie zakwasza organizmu. Ponadto ksylitol brzozowy ma właściwości lecznicze. Kilka badań dotyczących ksylitolu wykazało, że jego regularne stosowanie zapobiega próchnicy. Następnie naukowcy z Oulu (miasto uniwersyteckie w północnej Finlandii) również wykazali, że spożywanie ksylitolu znacząco zapobiega zapaleniu błony bębenkowej u dzieci.
Sposób przyjmowania
Wskazane jest stosowanie cukru jako substytutu w gotowaniu, zarówno do robienia dżemów, jak i do słodzenia owoców.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
Składniki
Ksylitol brzozowy.
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna241 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy0 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.1 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe99 g
-
Cukry0.5 g
-
Błonnik pokarmowy0.5 g
-
Białka0.5 g
-
Sól0.01 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.