Miód rozmarynowy
Opis
Miód rozmarynowy z Alemany ma łagodny i niezbyt intensywny aromat oraz słodki i łagodny smak z lekkimi kwaskowymi nutami.
Wskazanie
Miód ma wiele właściwości terapeutycznych, może być stosowany zewnętrznie dzięki swoim właściwościom przeciwdrobnoustrojowym i antyseptycznym, ponieważ pomaga leczyć i zapobiegać infekcjom powierzchownych ran i oparzeń, dzięki właściwościom ściągającym i kojącym, jest również stosowany w kosmetykach: kremach, maseczki do twarzy, toniki itp. są również dobrym naturalnym środkiem konserwującym i sprzymierzeńcem przeciw starzeniu, ponieważ zawierają przeciwutleniacze, które zapobiegają pojawianiu się wolnych rodników, bogate w witaminy, minerały i aminokwasy, miód jest również silnym środkiem przeciwdrobnoustrojowym, który pomaga walczyć z przeziębieniem: miska mleka lub gorący napar z łyżką miodu jest zawsze dobrym lekarstwem, wśród nielicznych zawartych w niej minerałów najczęstsze to: wapń, miedź, żelazo, magnez, mangan, cynk, fosfor i potas, są również obecne prawie w połowie istniejących aminokwasów, kwasów organicznych (między innymi octowy i cytrynowy) oraz witamin z grupy B i witamin C, D i E.
Sposób przyjmowania
Zaleca się smarować tostem lub chlebem, idealnym na śniadanie lub przekąskę.
Środki ostrożności
Spożywać przed upływem 20 miesięcy od daty opakowania.
Składniki
Kochanie,
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.