Salud Viva
pektyna jabłkowa
22,99 zł Msrp Price 25,09 zł

8 Ilość sztuk w magazynie

Potrzebuejsz pomocy?
TYLKO W APLIKACJI! -5% zniżki na pierwsze zamówienie. Kupon: APPLOVERS

pektyna jabłkowa

45 g
Ocena sklepu (4.70 / 5) DOSKONAŁY
Pektyna jabłkowa jest stosowana jako roślinny środek żelujący do produkcji dżemów i galaretek owocowych.
Zobacz opis
22,99 zł Msrp Price 25,09 zł
W magazynie
Kup to dzisiaj i odbierz to od
Nie możemy potwierdzić terminu dostawy. Prosimy o kontakt w celu uzyskania dalszych informacji.

8 Ilość sztuk w magazynie

Ocena sklepu (4.70 / 5) DOSKONAŁY
  • Bezpieczna płatność z:

    • mastercard
    • visa
    • maestro
    • paypal
    • google play
    • apple pay

Zwroty

Jest możliwość dokonania zwrotu produktu, jeśli nie był on używany i posiada orginalne opakowanie w ciągu 14 dni od daty dostarczenia zamównia.

Przedstawimy, krok po kroku, jak działa zwrot zamówienia:

  1. Prosimy o kontakt z naszym Działem Obsługi Klienta podając numer zamówienia.
  2. Zapakować i przygotować paczkę.
  3. Wręczyć przesyłkę kurierowi.
  4. Czekaj na zwrot pieniędzy na ten sam sposób płatności.

Jak mogę poprosić o zwrot pieniędzy?

Opis

Pytania i odpowiedzi (2)

Opis

Pektyna jabłkowa jest stosowana jako roślinny środek żelujący do produkcji dżemów i galaretek owocowych.

Wskazanie

Pektyny to naturalne polisacharydy występujące w ścianach komórek roślinnych. Są szczególnie wrażliwe na 3 czynniki: PH (im wyższa kwasowość, tym większe żelowanie), cukier (od 10 do 80%) i wapń (obecność jonów wapnia w mleku).

Sposób przyjmowania

Zaleca się rozpuścić pektynę w zimnej wodzie, wymieszać ją najpierw z pozostałymi suchymi składnikami i stopniowo za pomocą turmiksu dodawać płyn do użycia. Może być również rozproszony w oleju, syropach cukrowych, likierach itp.

Jeśli chcemy ją lepiej rozpuścić możemy ją podgrzać do 80-85 st. C. Twarda woda wymaga dłuższego gotowania.Pektyna żelująca w wyniku działania wapnia w produktach mlecznych następuje podczas schładzania. Ostateczną teksturę uzyskamy po 24 godzinach. Około 3 g pektyny odpowiada arkuszowi żelatyny

Jego główną cechą jest jasność i przezroczystość oraz odporność na procesy zamrażania i rozmrażania. Jego dawki wynoszą 3% w zimnej wodzie i 6 do 8% w gorącej wodzie.

Środki ostrożności

Może zawierać śladowe ilości orzechów i sezamu.

Warunki przechowywania

Przechowywać w chłodnym miejscu (poniżej 18ºC), suchym, chronionym przed słońcem i odizolowanym od podłoża.

Składniki

Nieamidowana pektyna jabłkowa.*
(*) Specjalne dla przepisów ekologicznych.

SKU: LP-0193548
QY6E18RQ

Tabela żywieniowa

  • Dla 100 g
  • Wartość energetyczna
    239 kcal
  • Tłuszcze / Lipidy
    1 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe
    1 g
  • Węglowodany / Kwasy tłuszczowe
    25 g
  • Cukry
    25 g
  • Błonnik pokarmowy
    65 g
  • Białka
    1 g
  • Sól
    g

Szczegóły

  1. Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.

Pytania i odpowiedzi

2 pytania

Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.