Mieszanka do pizzy białkowej
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
Bez soi Wskazuje na brak soi lub jej pochodnych, ale może zawierać śladowe ilości
-
Bez dodatków Nie zawiera dodatkowych substancji
-
Wegetariański Nie zawiera zwierząt, ale może zawierać produkty zwierzęce, takie jak mleko, jaja lub miód
-
Halal Zgodnie z muzułmańskimi standardami religijnymi
-
Bez dodatku cukru Do produktu nie dodano żadnego cukru o właściwościach słodzących.
Opis
Jeśli chcesz pysznej, zdrowej pizzy o doskonałych wartościach odżywczych, nie przegap tego wysokobiałkowego preparatu do pizzy dzięki mące z komosy ryżowej i izolatowi białka grochu. Jego zawartość psyllium sprawia, że ciasto jest bardziej gąbczaste, nie zapominając o wysokiej zawartości błonnika dzięki zmielonym nasionom lnu. Ponadto zawiera mniej węglowodanów niż te sprzedawane z konwencjonalnymi mąkami.
Sposób przyjmowania
1. Wymieszaj zawartość mieszanki do pizzy z 200 ml ciepłej wody.
2. Dobrze zagnieść i rozciągnąć ciasto wałkiem do uzyskania preferowanej grubości (zalecamy grubość 1 cm).
3. Pieczemy ciasto w 180º przez 5 minut.
4. Następnie dodaj składniki według własnych upodobań, możesz dodać odrobinę soli i ponownie piec w tej samej temperaturze przez kolejne 5 lub 10 minut.
A teraz ciesz się pizzą!
Środki ostrożności
Może zawierać śladowe ilości ORZECHÓW.
Składniki
Mąka z komosy ryżowej (60%), izolat białka grochu, mielone siemię lniane, drożdże (saccharomyces cerevisiae, emulgator: monostearynian sorbitanu (e491)), psyllium.
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna391.15 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy10.38 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe1.25 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe43.33 g
-
Cukry3.01 g
-
Błonnik pokarmowy6.78 g
-
Białka29.25 g
-
Sól0.29 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
1 pytania
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.