Naturalny indyjski mini-naan
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
Bez dodatku cukru Do produktu nie dodano żadnego cukru o właściwościach słodzących.
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Naan to indyjski płaski chlebek. Naan je się z indyjskimi curry lub dipami. Nie zawiera dodatku cukru ani jogurtu. Wegańskie i autentycznie indyjskie! Tylko 3 minuty w piekarniku.
Wskazanie
W kuchni indyjskiej naan jest używany jako substytut ryżu do namoczenia w curry. W kuchni śródziemnomorskiej naan jest często podawany jako przystawka lub dodatek do najsmaczniejszych dipów, past i innych przysmaków.
Sposób przyjmowania
Zaleca się nagrzanie piekarnika do 200°C. Piecze się w 3-4 minuty. Naan to zamiennik ryżu w indyjskich curry. Jako dodatek do przystawek i smarowany hummusem lub w dipach. Nadaje się również jako baza do pizzy.
Warunki przechowywania
Po otwarciu można go przechowywać przez 2 dni w lodówce. Pakowanie w atmosferze ochronnej.
Składniki
Mąka pszenna* (Holandia), woda (Holandia), nasiona Kalonji* (Egipt), olej słonecznikowy* (Francja), sól morska (Włochy), drożdże* (Niemcy).
(*) Z upraw ekologicznych.
Certyfikat
NL-BIO-01
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna301 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy6.8 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.8 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe52.6 g
-
Cukry3.8 g
-
Błonnik pokarmowy4.1 g
-
Białka7.1 g
-
Sól1.2 g
-
Sód480 mg
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.