wegetariańskie jajko
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
Bez soi Wskazuje na brak soi lub jej pochodnych, ale może zawierać śladowe ilości
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
Bez laktozy Wskazuje na brak laktozy, ale może zawierać śladowe ilości
-
Bez konserwantów Nie zawiera dodatków przedłużających trwałość produktu
-
Bez dodatków Nie zawiera dodatkowych substancji
-
Bez sztucznych barwników Nie zawiera dodatkowych barwników
Opis
Preparat w proszku Veggiegg firmy nuveg to doskonały superfood, który wzbogaci wartość odżywczą każdego preparatu. Veggiegg to zamiennik jajka dla wegan.
Wskazanie
Jego formuła osiąga trzy bardzo ważne rzeczy:
1. Zachowanie/konsystencja jajka podczas gotowania omletów, jajecznicy, ciasta, omletów, ciastek itp.
2. Smak jajeczny.
3. Tabela wartości odżywczych bogata w witaminy i minerały z grupy B.
To żywność o niezwykłych właściwościach odżywczych. Idealnie nadaje się do wzbogacenia diety osób zdrowych i rekonwalescentów, dzieci, sportowców, wegan czy wegetarian.
Jego główne składniki to mąka z ciecierzycy, odżywcze drożdże i śruta lniana.
Mąka z ciecierzycy jest doskonałym źródłem błonnika, około 20 g na 100 g. Ma niski indeks glikemiczny, zapobiegając nagłym wzrostom i spadkom cukru we krwi. Zawartość błonnika pomaga spowolnić wchłanianie cukru do krwi. Promuje dobre zdrowie serca i układu krążenia. Jego wysoka gęstość odżywcza pomaga zrównoważyć poziom cholesterolu, obniża nadciśnienie i chroni przed chorobami serca.
Drożdże odżywcze to wyjątkowe źródło wysokiej jakości białka. Drożdże zawierają 46% biodostępnego białka, co czyni je jednym z najbogatszych pokarmów w ten składnik odżywczy na całej planecie. Ten superfood jest również wyjątkowo bogaty we wszystkie witaminy z grupy B. Przy spożyciu zaledwie 10 g produktu dzienne wartości referencyjne dla witamin B1, B2, B3, B5, B6, B9 i biotyny są znacznie przekroczone. Ta grupa witamin łączy w sobie duży zestaw funkcji życiowych organizmu, które mają decydujący wpływ na funkcjonowanie układu nerwowego, układu odpornościowego, aktywację szlaków metabolicznych i enzymatycznych, zdrowie skóry, włosów, paznokci i wiele więcej.
Złota mączka lniana zawiera wysoki poziom rozpuszczalnego i nierozpuszczalnego błonnika pokarmowego, a także lignany, dużą ilość mikroelementów i kwasów tłuszczowych omega-3, które mają wysoką moc przeciwzapalną, a także polifenole przeciwutleniające. Ten wyjątkowy wegański zamiennik jajka w proszku zawiera również znaczne ilości wapnia, magnezu, żelaza i miedzi. Jest dobrym źródłem naturalnego błonnika pokarmowego i ma niską zawartość tłuszczu.
Podobnie jak wszystkie produkty nuveg, Veggiegg jest odpowiedni dla wegan, bardzo nisko przetworzonych, bezglutenowych, bez laktozy, bez soi, transgenicznych i innych alergenów oraz z czystą etykietą.
Główne zalety:
- Pyszny smak jajka.
-Bardzo nisko przetworzone.
-Duża wszechstronność zastosowania, możliwość stosowania w szerokiej gamie preparatów.
-Veggiegg to zamiennik jajka dla wegan.
-Po prostu dodaj wodę.
-Długa żywotność produktu (data ważności).
-Zachowanie/konsystencja jajka podczas gotowania omletów, omletów, panierek, ciastek itp.
-Tabela odżywcza bogata w witaminy z grupy B i minerały.
-Źródło białka (31,1%).
-Dobre źródło błonnika (14%).
-Bezglutenowe.
-Wskazane dla wegetarian i wegan ze względu na swój cenny biodostępny wkład odżywczy.
-Bez jakichkolwiek dodatków (barwników, sztucznych słodzików, konserwantów).
-Nie zawiera substancji wypełniających, spoiw ani innych substancji pomocniczych.
-Łatwe przygotowanie.
Sposób przyjmowania
Wegański zamiennik jajka w proszku firmy nuveg Veggiegg może być używany w wielu różnych zastosowaniach i formatach: omlety warzywne (ziemniaki, cebula,...), omlety, jajecznica, ciasta, quiche, ciasta itp.
Zmieszaj 10 g preparatu Veggiegg z 40 g wody o temperaturze pokojowej, dobrze wymieszaj i odstaw na 5 minut przed gotowaniem (odpowiednik 1 jajka).
100 g to 10 jajek.
Pamiętaj: po dodaniu wody poczujesz lekki zapach siarki, który zniknie po krótkim czasie, a Twoje przygotowanie będzie miało wspaniały jajeczny smak.
Ponieważ nie zawiera glutenu, jest odpowiedni dla osób z celiakią.
Środki ostrożności
Osoby stosujące restrykcyjne diety powinny skonsultować się ze swoim pracownikiem służby zdrowia lub dietetykiem przed przyjęciem lub odrzuceniem stosowania naszych produktów. Nie zaleca się stosowania naszego produktu w leczeniu stanów innych niż głód. Uwaga: Przerwać stosowanie, jeśli wystąpią jakiekolwiek działania niepożądane. Może zawierać śladowe ilości siarczynów, soi i gorczycy.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym miejscu (najlepiej 5-15ºC), chroniąc przed bezpośrednim światłem. W suchych (najlepiej wilgotności względnej 55-60%) i czystych warunkach. Po otwarciu opakowanie zamknąć hermetycznie i ponownie przechowywać w opisanych warunkach, aby uniknąć narażenia na wilgoć z otoczenia, przylegania zapachów i zanieczyszczenia mikrobiologicznego.
Składniki
Mąka z ciecierzycy, odżywcze drożdże, skrobia kukurydziana, mączka lniana, białko roślinne, sól i kurkuma.
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna1471 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy4.7 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.6 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe49.5 g
-
Cukry9.6 g
-
Błonnik pokarmowy14.1 g
-
Białka31.1 g
-
Sól2.7 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.